Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “CHEMICALS”

© CPU – Olivier Bourgi

Groepen die hun frontman verliezen of ze uit de groep gooien wegens ongepast gedrag en erna kiezen om door te gaan, verdienen ons grootste respect. Blijkbaar doet Tom Meighan tegenwoordig solo zijn goesting, maar dat belet Kasabian niet om zijn eigen koers te varen. Of het ooit nog goed komt tussen beide partijen valt niet met zekerheid te zeggen. Fans wisten al langer dat eigenlijk Sergio Pizzorno het creatieve brein was achter de Britse topact. Dat hij nu de vocalen helemaal voor zijn rekening neemt, kwam als geen verrassing. Kasabian 2.0. blijft daarentegen niet bij de pakken zitten. Deze zomer verschijnt met The Alchemist’s Euphoria het zevende studioalbum. De vorige twee singles “ALYGATYR” en “SCRIPTVRE” wekten gemengde gevoelens op. Die trend zet zich jammer genoeg ook voort bij “CHEMICALS”.

De groep die ervoor bekendstond om stadionrock te verzoenen met elektro is niet meer. In de plaats horen we op de track vier muzikanten die halsstarrig proberen mee te surfen op zweverige indiepop. Het woord ‘cringe’ is een brug te ver, want qua soundeffecten ligt “CHEMICALS” fijn in het gehoor. ‘What doesn’t kill you makes you stronger,’ zingt Sergio verschillende keren. Laten we het daarbij houden. Na het beluisteren van de single gaan we inderdaad niet dood en dat volstaat. Goed wetende dat Kasabian live nooit teleurstelt, moeten we misschien gewoon blij zijn dat de groep überhaupt nog bestaat. “CHEMICALS” is verre van een volgende “Fire” of “L.S.F.” maar als ze die krakers blijven spelen, doet de rest er niet meer toe.

The Alchemist’s Euphoria verschijnt op 5 augustus. Op 8 oktober staat de band in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
InstagramLiveRecensies

Kasabian @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Niet zwart-wit, maar fluogroen

De afgelopen jaren heeft Kasabian enkele moeilijke wateren doorvaren. Frontman Tom Meighan werd in 2020 uit de band gebonjourd nadat hij zich…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kasabian - The Alchemist's Euphoria (★½): Enorm slap afkooksel van wat Kasabian ooit was

Juli 2020 zal voor altijd in de geheugens van de Kasabianfans gegrift staan. Zanger Tom Meighan werd toen namelijk uit de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.