Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Benjamin Clementine – “Copening” & “Weakend”

© CPU – Ymke Dirikx

Enkele jaren geleden, op 6 mei 2019 om precies te zijn, speelde er zich in het Antwerpse De Roma een wondermooi tafereel af. De Britse zanger, poëet en acteur Benjamin Clementine betoverde samen met zijn Parisian String Quintet elke aanwezige in de zaal met zijn pakkende nummers en impressionante stem. Dat niet enkel wij van mening zijn dat Clementine een indrukwekkend oeuvre achter zijn naam heeft staan, bewees hij onder meer door zijn winst van de Britse Mercury Prize in 2015 voor zijn album At Least for Now. Naast zijn muzikaal project The Clementines, waarmee hij samen met zijn vrouw Florence Clementine in 2020 een single uitbracht, bleef het de voorbije jaren wat stil rond de artiest. Oplettende fans konden Clementine dan wel weer zien schitteren op het witte doek met zijn rol in de film Dune. Vandaag krijgen we niet één, maar twee nieuwe nummers van hem te horen.

“Copening” wordt op de herkenbare manier van Benjamin Clementine ingezet met zachte pianoakkoorden. Naarmate het nummer vordert, komen de strijkers aan bod en krijgt het meer geheel. Wat we voorgeschoteld krijgen, voelt als een cadeautje dat we voorzichtig uitpakken. Stap voor stap onthult zich een klein laagje van het mooie eindresultaat dat we te horen krijgen. “Copening” bouwt zachtjes op, en net wanneer we bij het hoogtepunt aankomen, eindigt het nummer. Het bewijs dat wat ze zeggen over mooie liedjes volledig klopt.

Gelukkig blijven we niet op onze honger zitten en krijgen we naast “Copening” ook “Weakend” voorgeschoteld. Wederom een emotionele song dat geopend wordt door Benjamins piano. Ook hier krijgen de strijkers een prominente rol. Ondanks dat het geheel zeer donker en mysterieus aanvoelt, zijn er enkele lichtpuntjes waardoor de single een extra dimensie krijgt en het nummer ons niet al te zwaar valt. Over de originaliteit van Clementines nieuwe singles valt ook deze keer niets te betwisten. Dat de artiest goed is in zijn vak, staat als een paal boven water.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Benjamin Clementine - And I Have Been (★★★½): Ingetogen op zijn best

Verwarring alom: is And I Have Been het derde album van de Clementine, of niet? Zelf liet hij op Instagram weten ‘Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benjamin Clementine – “Genesis”

Benjamin Clementines levenspad lijkt zo uit een film te komen. De Brit stopte op zijn zestiende met school, kreeg ruzie met zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Clementines - "Calm Down"

De geniale Britse muzikant Benjamin Clementine bracht, na in de metrostations van Parijs te hebben gewoond, het afgelopen decennium twee albums uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.