Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Clementines – “Calm Down”

De geniale Britse muzikant Benjamin Clementine bracht, na in de metrostations van Parijs te hebben gewoond, het afgelopen decennium twee albums uit die het beiden verdienen in ‘beste van het decennium’-lijstjes te belanden. Zijn debuut At Least For Now bestond enkel uit de soulvolle stem van Clementine en zijn piano. De tweede worp, I Tell a Fly, is meer eclectisch en voelt met momenten heel middeleeuws aan. Bovendien heeft hij er al een prachtige samenwerking met Gorillaz opzitten, en ook live blijft hij verbazen. Zo staan onze nekharen nog steeds rechtop van zijn passage vorig jaar in de Roma. Voor het eerst brengt hij muziek uit samen met zijn vrouw Florence Clementine, onder de naam The Clementines.

Deze samenwerking is er eentje om te koesteren. De dramatiek van Benjamin Clementines solowerk maakt plaats voor breekbaar minimalisme. Zijn diepe stem contrasteert op een heerlijke manier met de hogere stem van Florence. Het geheel heeft een jazzy croonervibe met een folky kantje en lijkt wel in de late jaren vijftig gemaakt te zijn. Toch klinkt het helemaal niet gedateerd. Later dit jaar brengen de twee samen een volledig album uit. We hopen dat ze dan ook toeren en daarbij in ons landje passeren.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Benjamin Clementine @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Sprakeloze meezingwaterval

Twee jaar geleden was Benjamin Clementine voor het eerst op het grote doek te zien in Dune, maar we kennen de Brit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Benjamin Clementine - And I Have Been (★★★½): Ingetogen op zijn best

Verwarring alom: is And I Have Been het derde album van de Clementine, of niet? Zelf liet hij op Instagram weten ‘Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benjamin Clementine – “Genesis”

Benjamin Clementines levenspad lijkt zo uit een film te komen. De Brit stopte op zijn zestiende met school, kreeg ruzie met zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.