Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves – “The Hard Way”

© CPU – Joost Van Hoey

Pale Waves is een van de vele bands die hoge ogen gooide met zijn debuut, maar dan de uitdrukking ‘de moeilijke tweede’ helemaal waarmaakte. Met Who Am I? kende het viertal uit Manchester letterlijk een identiteitscrisis, waardoor het moeilijk was om iets positiefs te zeggen over dat tweede album. ‘Niet bij de pakken blijven zitten en gewoon doorgaan’, moeten de Britten dus gedacht hebben, want een dik jaar later is de opvolger al af. Unwanted lijkt overigens wel een pak beter te klinken, want singles als “Lies” en “Jealousy” mochten er zeker zijn. Ook het nieuwe “The Hard Way” blijft lekker hangen.

De nieuwste creatie van Pale Waves begint weliswaar een pak rustiger dan elke voorgaande single. Met enkel een akoestische gitaar en het stemgeluid van frontvrouw Heather komt het nummer traag op gang, maar je hebt altijd wel het gevoel dat er een ontploffing om de hoek loert. Die laat uiteindelijk wel even op zich wachten, maar eenmaal de elektrische gitaren hun intrede maken en de drumlijn erbij komt, knallen de Britten nog een dikke minuut door. Met poppunkinvloeden, een streepje melancholie en heel wat emotie wordt “The Hard Way” zo dus weer een lekker voorsmaakje op album nummer drie.

Unwanted verschijnt op 12 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pale Waves - Unwanted (★★★½): De plooien gladgestreken

2018 was voor heel wat jonge bands en artiesten van aan de andere kant van de wateren, hét jaar van de doorbraak….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves - "Lies"

Pale Waves is zo’n band die de laatste jaren hun status als ‘headliner van de toekomst’ niet kon waarmaken. De band uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "PMA" (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.