Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PNAU & Khalid – “The Hard Way”

© CPU – Larissa Zenner

Khalid is al lang geen onbekende meer voor ons, maar de kans bestaat dat PNAU je helemaal niets zegt. Tot je hun extreem populaire “Cold Heart” met popiconen Elton John en Dua Lipa hoort. PNAU en Elton John kennen al een jarenlange samenwerking en in 2021 schakelde John opnieuw de hulp in van het Australische trio voor zijn 32ste album The Lockdown Sessions, waar we dan ook die overspeelde “Cold Heart” op kregen. Het trio heeft al een hele resem aan succesvolle remixes op hun palmares staan, maar maken zelf ook al sinds 1999 hun eigen muziek en brachten reeds vijf langspelers uit, waarvan de laatste Changa van 2017 dateert. Hun recentste worp was een samenwerking met mede-Australiër Troye Sivan onder het mom “You Know What I Need” en vandaag brengen ze ons een nieuwtje met Khalid, namelijk “The Hard Way”.

Haal die rollerskates maar boven, want vanaf het eerste moment dat “The Hard Way” begint worden we gekatapulteerd naar de disco van de jaren tachtig. Met overduidelijke invloeden van WHAM! en Rick Astley worden we direct uitgenodigd om te dansen. Waar we normaal een aangename stem van Khalid kunnen horen, krijgen we hier een wat teleurstellende versie. Doorheen de strofes klinkt Khalid laag en voornamelijk monotoon, en we weten niet wat we daar van moeten denken. Tijdens het refrein horen we dan wat meer een stem die we gewoon zijn, maar toch ontbreekt er iets. Het is zeker geen slecht nummer, maar we zijn niet volledig overtuigd van deze samenwerking. PNAU doet perfect wat we mogen verwachten van hen en dat is beweeglijke muziek maken. Of Khalid een goede keuze was voor “The Hard Way”, daar hebben we onze twijfels over.

PNAU: Facebook / Instagram / Twitter / Website
Khalid: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

136 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Rolling Stones - Hackney Diamonds (★★★★½): Steengoede plaat

Is er iemand die de voorbije zes decennia onder een steen heeft geleefd en nog nooit van The Rolling Stones heeft gehoord?…
LiveRecensies

Elton John @ Sportpaleis: Meesterlijk afscheid van Rocketman

De concerten die voor het eerst werden uitgesteld in de coronaperiode lopen stilaan op zijn einde. Toch waren er nog enkele concerten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khalid - "Softest Touch"

Het is alweer zeven maanden geleden dat Khalid nog eens met eigen muziek naar buiten kwam. Doorheen die periode kregen we wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.