Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves – “Lies”

© Katia Temkin

Pale Waves is zo’n band die de laatste jaren hun status als ‘headliner van de toekomst’ niet kon waarmaken. De band uit Manchester werd in 2017 gebombardeerd tot de nieuwe hype in het indielandschap en haalde in 2018 zelfs de selectie voor BBC Sound Of. De sterren leken goed te staan voor het viertal en met debuutplaat My Mind Makes Noises leek de band definitief te zijn vertrokken. Ook The 1975 zag iets in de band en ondersteunde Pale Waves waar het maar kon en nam ze zelfs een tijdje mee als voorprogramma. Met Who Am I? bracht de groep vorig jaar echter een zeer teleurstellende opvolger uit waarmee de band niet de gewenste stap vooruit kon zetten. Misschien lukt het wel op 12 augustus, wanneer het derde album Unwanted het levenslicht ziet. De eerste single “Lies” doet veel goeds vermoeden.

Alles wat we op Who Am I? moesten missen, vinden we wel terug op “Lies”. Het nieuwe nummer zal niet meteen de prijs voor meest originele sound in de wacht slepen, maar Pale Waves heeft duidelijk zitten sleutelen aan de formule. De keuze voor een meer poppunk-geluid is geen domme zet, zeker als je ziet hoezeer het genre aan het opleven is de laatste jaren. De vier klinken op “Lies” in ieder geval ook iets strakker en vooral overtuigender waardoor ook hun geloofwaardigheid is toegenomen. Het refrein van “Lies” is bovendien een echte oorwurm die met voldoende panaché is omringd om een groot podium mee te kunnen plat spelen. Pale Waves lijkt de moeilijke tweede achter zich te kunnen laten en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1572 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "PMA" (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren…
AlbumsRecensies

Pale Waves - Who Am I? (★): Een one hit wonder zonder hit?

Het is 8 juli 2018. IDLES’ gitarist Mark Bowen scandeert “The Tide” als pochende soundcheck, net nadat Pale Waves The Slope was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves - "Fall to Pieces"

We keken zelfs niet meer vreemd op toen Pale Waves nóg maar eens een single aankondigde. De Britse band rond Heather Baron-Gracie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.