Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi – “Sugar/Tzu”

© CPU – Joost Van Hoey

De Britse avant-garde scene kunnen we perfect in de notendop van black midi steken. Deze onconventionele band gooit om de haverklap hun muzikale capaciteiten in een blender en wat eruit komt smaakt zo goed als altijd, als een nieuwe verrassende cocktail die je veel te gulzig opdrinkt. Na de release van Cavalcade vorig jaar komen ze op 15 juli al op de proppen met hun derde langspeler Hellfire. Zouden ze ook naar Stranger Things gekeken hebben (cfr. Hellfire Club)? Met deze nieuwe plaat maken ze hun bijnaam als ‘hardest working band in showbusiness’ meer dan waar. Nadat ze eerder al “Welcome To Hell” en “Eat Man Eat” op ons loslieten, stellen ze vlak voor de release van hun nieuwe plaat “Sugar/Tzu” voor. In deze single nemen twee boksers (Sun Sugar en Sun Tzu) het tegen elkaar op en om het helemaal af te maken (sic) wordt een van beide heren door een tienjarige jongen zomaar doodgeschoten. Je weet dus waar je je aan kan verwachten in deze nieuwe single.

Hun derde album in vier jaar belooft een spektakel te worden, want net als de twee vorige singles sleurt “Sugar/Tzu” ons meteen mee op een waanzinnige rollercoaster van symfonie en dystopie. De boksbel aan het begin van “Sugar/Tzu” voorspelt niet veel goeds. Even worden we op een zachte golf voorgeduwd, als een sloepje dat je zonder riemen loslaat op het meer. Na 45 seconden barst het nummer open in een chaotische boksmatch, waarbij drummer Morgan Simpson nogmaals zijn grootste talenten bovenhaalt. Enkele rustige en melodieuze arpeggio’s monden meermaals uit in explosieve riffs en blazerssecties, kortom een heel progressieve vorm van gerommel in combinatie met percussie. Het is alleszins niet eenvoudig om een song van black midi te omschrijven. Beluister het gewoon zélf en laat je wegblazen, of beter nog: bekijk de boksmatch in hun videoclip die ze perfect met deze chaos synchroniseerden. Over één ding zijn we unaniem: Hellfire wordt een knaller (of muilpeer) van een album.

Wil je ze dit jaar nog aan het werk zien, dan kan je terecht op Le Labo op Dour en op 1 november in Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

68 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

black midi @ Trix: Verwacht het onverwachte

Er werd nog steeds gretig met superlatieven naar het duizelingwekkende Cavalcade gegooid en black midi was daar deze zomer al met nieuw…
Wedstrijden

Tien tips voor Trix in het najaar + win duotickets

We kunnen er weer aan beginnen: het concertseizoen. Hopelijk verloopt dit seizoen normaler dan de vorige twee jaar en kunnen we alle…
AlbumsFeatured albumsRecensies

black midi - Hellfire (★★★★½): Scheurend door bochten en krochten

Het Londense trio black midi wordt vaak in één adem genoemd met andere Britse postpunkbands die de laatste jaren schijnbaar aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.