Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi – “Welcome To Hell”

© CPU – Bert Savels

De mannen van black midi smeden het ijzer wanneer het heet is, zoveel is duidelijk. De Britten brachten vorig jaar Cavalcade uit en niet veel na de release van die plaat, doken ze de studio in om een vervolg op te nemen. Op 15 juli kunnen we dat horen en de titel wordt Hellfire. Frontman Geordie Greep vergelijkt het album met een epische actiefilm, waar de vorige een drama was. Met eerste single “Welcome To Hell”, die we ook al live konden aanschouwen in Botanique, toont de band weer al zijn talenten.

In de vier minuten die “Welcome To Hell” rijk is, valt weer heel wat te gebeuren. Zo horen we hoekige gitaren, een stem die heel intens opbouwt en vooral een grootse portie chaos. Dat laatste blijkt een talent te zijn waarin de band altijd uitblinkt en zo bouwt deze single op naar een epische chaos. Na anderhalve minuut krijgen we zo een grootse uitbarsting die het nummer in een stroomversnelling steekt. Het is alsof je bomen door een hakselaar aan het halen bent en je plots veel meer bomen in de machine steekt om zo een sneller resultaat te krijgen, maar het resultaat is dat je zelf ook onzacht in aanraking komt met de machine. Naar het einde wordt het allemaal nog furieuzer en zo is “Welcome To Hell” een nummer die zijn titel alle eer aandoet.

Deze zomer speelt black midi op Dour Festival op 17 juli en op Best Kept Secret op 12 juni.

Facebook / Instagram / Website

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

black midi @ Trix: Verwacht het onverwachte

Er werd nog steeds gretig met superlatieven naar het duizelingwekkende Cavalcade gegooid en black midi was daar deze zomer al met nieuw…
Wedstrijden

Tien tips voor Trix in het najaar + win duotickets

We kunnen er weer aan beginnen: het concertseizoen. Hopelijk verloopt dit seizoen normaler dan de vorige twee jaar en kunnen we alle…
AlbumsFeatured albumsRecensies

black midi - Hellfire (★★★★½): Scheurend door bochten en krochten

Het Londense trio black midi wordt vaak in één adem genoemd met andere Britse postpunkbands die de laatste jaren schijnbaar aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.