Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi – “Eat Men Eat”

© CPU – Joost Van Hoey

Een te lang gazon, daar zullen de mannen van black midi nooit last van hebben. De band spuwt nieuwe muziek alsof iedere rochel een nieuwe melodie is en komt volgende maand al met hun derde plaat in vier jaar. Hellfire komt iets meer dan een jaar na het geweldige Cavalcade en zal een iets stevigere, meer grootse versie van de band weergeven. Eerste single “Welcome To Hell” bewees dat al en ook opvolger “Eat Men Eat” baadt weelderig in muzikale rijkdom.

Zoals we dat ondertussen al gewoon zijn bij onze vrienden van black midi, kunnen ze orde in de chaos ontwarren. Met “Eat Men Eat” krijgen we een iets meer jazzy invloed die al snel aan bands als King Crimson doet denken door het speels gedrum. We vinden ook elementen van flamenco terug, die het geheel nog een extra laagje van speelsheid geven. Je voelt een soort van selectieve waas overnemen waarna de zacht vocals een andere dimensie aanmeten. Al snel ben je niet meer bij het black midi waar je op had gehoopt, maar kan je evengoed naar een nummer van Local Natives aan het luisteren zijn. black midi zou weliswaar niet black midi zijn als er uiteindelijk toch weer chaos en wanorde in het geheel wordt gestopt en op die manier krijgen we weer enkele diverse facetten te horen op “Eat Men Eat”. Wij kunnen er alvast van blijven smullen.

Op 17 juli kan je black midi vinden op Le Labo op Dour en op 1 november in de Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Treeboy & Arc - Natural Habitat (★★★★): Artpunk voor humeurige zielen

Speedy Wunderground is de afgelopen jaren steeds een referentie geweest als het ging over nieuwe gitaarbands. Squid, black midi en Black Country,…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

black midi @ Trix: Verwacht het onverwachte

Er werd nog steeds gretig met superlatieven naar het duizelingwekkende Cavalcade gegooid en black midi was daar deze zomer al met nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.