Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi – “Eat Men Eat”

© CPU – Joost Van Hoey

Een te lang gazon, daar zullen de mannen van black midi nooit last van hebben. De band spuwt nieuwe muziek alsof iedere rochel een nieuwe melodie is en komt volgende maand al met hun derde plaat in vier jaar. Hellfire komt iets meer dan een jaar na het geweldige Cavalcade en zal een iets stevigere, meer grootse versie van de band weergeven. Eerste single “Welcome To Hell” bewees dat al en ook opvolger “Eat Men Eat” baadt weelderig in muzikale rijkdom.

Zoals we dat ondertussen al gewoon zijn bij onze vrienden van black midi, kunnen ze orde in de chaos ontwarren. Met “Eat Men Eat” krijgen we een iets meer jazzy invloed die al snel aan bands als King Crimson doet denken door het speels gedrum. We vinden ook elementen van flamenco terug, die het geheel nog een extra laagje van speelsheid geven. Je voelt een soort van selectieve waas overnemen waarna de zacht vocals een andere dimensie aanmeten. Al snel ben je niet meer bij het black midi waar je op had gehoopt, maar kan je evengoed naar een nummer van Local Natives aan het luisteren zijn. black midi zou weliswaar niet black midi zijn als er uiteindelijk toch weer chaos en wanorde in het geheel wordt gestopt en op die manier krijgen we weer enkele diverse facetten te horen op “Eat Men Eat”. Wij kunnen er alvast van blijven smullen.

Op 17 juli kan je black midi vinden op Le Labo op Dour en op 1 november in de Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

black midi @ Trix: Verwacht het onverwachte

Er werd nog steeds gretig met superlatieven naar het duizelingwekkende Cavalcade gegooid en black midi was daar deze zomer al met nieuw…
Wedstrijden

Tien tips voor Trix in het najaar + win duotickets

We kunnen er weer aan beginnen: het concertseizoen. Hopelijk verloopt dit seizoen normaler dan de vorige twee jaar en kunnen we alle…
AlbumsFeatured albumsRecensies

black midi - Hellfire (★★★★½): Scheurend door bochten en krochten

Het Londense trio black midi wordt vaak in één adem genoemd met andere Britse postpunkbands die de laatste jaren schijnbaar aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.