Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mars Volta – “Graveyard Love”

Fat Bob shot with Leica M10

Het is ondertussen geen geheim meer dat The Mars Volta volop bezig is aan hun comeback. Na de plotselinge aankondiging van “Blacklight Shine” volgde al snel een reeks tourdata in de Verenigde Staten voor dit najaar. Het is ondertussen al tien jaar geleden dat Cedric Bixler-Zavala en Omar Rodriguez-López nog iets hadden uitgebracht onder The Mars Volta. In tussentijd hebben ze echter niet stilgezeten, met onder andere een reünie met hun andere legendarische band At the Drive-In (eentje waar fans nog langer op moesten wachten dan de reünie van The Mars Volta) en de oprichting van Antemasque, een project dat wellicht wel voor altijd een one-off zal blijven. Rodriguez-López vond het daarbovenop nog nodig om in 2017 een tiental soloalbums uit te brengen. Hoog tijd om The Mars Volta uit de spreekwoordelijke diepvries te halen, moeten ze gedacht hebben.

Met “Graveyard Love” krijgen we amper twee weken na de comebacksingle al een nieuw voorsmaakje uit het voorlopig onaangekondigde nieuwe album. Wie zich verwacht aan lange uitgesponnen gitaarsolo’s, flitsende drums en schreeuwerige vocals waar je haar van gaat rechtstaan, is eraan voor de moeite. Meteen horen we dat pulsende synths en een beheerste instrumentatie centraal staan, iets wat we niet meteen associëren met een groep die in zijn gloriejaren nummers durfde maken van om en bij de dertig minuten. De latino flair die prominent aanwezig was op “Blacklight Shine” is helaas ook helemaal aan de kant geschoven voor een eerder sombere setting. Wanneer het nummer dan toch ergens naartoe lijkt te gaan, komt er abrupt een einde aan. Een vreemde keuze als single, maar het tart wel (zij het zowel positief als negatief) onze verwachtingen. We hebben er het raden naar wat de heren hierna nog uit hun mouw gaan schudden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

The Mars Volta @ OLT Rivierenhof: Een welgekomen comeback

Zo’n twintig jaar geleden ontsprong uit het uiterst spannende At the Drive-In een nieuwe, nog spannendere band: The Mars Volta. In 2003…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
AlbumsRecensies

The Mars Volta - The Mars Volta (★★½): Comeback met weinig cojones

De vriendschap tussen Cedric Bixler-Zavala en Omar Rodriguez-Lopez gaat al ver terug. Diverse bands hebben ze leven in geblazen en vervolgens eigenhandig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.