Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life – “OTT” (feat. BENEE)

© CPU – Leni Sonck

Waar sommigen van ons al druk zijn met de voorbereidingen op een welverdiende zomervakantie vol zon en ontspanning, zijn de mannen van easy life nu juist druk bezig met de voorbereidingen van de release van hun tweede album. Die verschijnt namelijk over een kleine maand en zal MAYBE IN ANOTHER LIFE gaan heten. Eerder dit jaar gaf het vijftal uit Leicester ons al twee voorproefjes voor deze nieuwe langspeler in de vorm van “BEESWAX” en een samenwerking met niemand minder dan Kevin Abstract van BROCKHAMPTON, “DEAR MISS HALLOWAY”. Vandaag bieden ze ons opnieuw een collab, ditmaal met de Nieuw-Zeelandse zangeres BENEE, genaamd “OTT”.

Op MAYBE IN ANOTHER LIFE wil easy life duisterdere, complexere thema’s aankaarten dan op het fijne debuutalbum life’s a beach. “OTT” gaat dan ook over het hebben van een persoon in je directe omgeving die bezig is aan zijn eigen ondergang middels problematisch zelfdestructief gedrag. Het is een muzikale interventie die voortkomt uit liefde en zorg voor de persoon in kwestie. Die liefde voelen we vooral in BENEE’s bijdrage, die zij brengt met een flinke dosis kwetsbaarheid en oprechtheid. Dat “OTT” een moeilijker thema aansnijdt dan easy life normaliter doet, betekent niet dat de band zijn optimisme verloren is. Deze interventie vindt namelijk plaats onder leiding van een vrolijk, catchy deuntje dat ons doet geloven dat het allemaal wel goed gaat komen met die persoon. Een mooie, hoopvolle nieuwe dus uit de koker van easy life!

easy life: Facebook / Instagram
BENEE: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

78 posts

About author
wannabe wereldverbeteraar & ambassadeur van de nederlandse nuchterheid
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life & Kevin Abstract - "DEAR MISS HOLLOWAY"

Je populariteit jarenlang zien groeien, een livereputatie opbouwen en dan uiteindelijk met een uitgekiende strategie een debuutplaat releasen. Het ging easy life…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "BEESWAX"

easy life is een van de vele bands die niet echt kon profiteren van de release van zijn debuutplaat. Met life’s a beach hadden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.