Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life – “OTT” (feat. BENEE)

© CPU – Leni Sonck

Waar sommigen van ons al druk zijn met de voorbereidingen op een welverdiende zomervakantie vol zon en ontspanning, zijn de mannen van easy life nu juist druk bezig met de voorbereidingen van de release van hun tweede album. Die verschijnt namelijk over een kleine maand en zal MAYBE IN ANOTHER LIFE gaan heten. Eerder dit jaar gaf het vijftal uit Leicester ons al twee voorproefjes voor deze nieuwe langspeler in de vorm van “BEESWAX” en een samenwerking met niemand minder dan Kevin Abstract van BROCKHAMPTON, “DEAR MISS HALLOWAY”. Vandaag bieden ze ons opnieuw een collab, ditmaal met de Nieuw-Zeelandse zangeres BENEE, genaamd “OTT”.

Op MAYBE IN ANOTHER LIFE wil easy life duisterdere, complexere thema’s aankaarten dan op het fijne debuutalbum life’s a beach. “OTT” gaat dan ook over het hebben van een persoon in je directe omgeving die bezig is aan zijn eigen ondergang middels problematisch zelfdestructief gedrag. Het is een muzikale interventie die voortkomt uit liefde en zorg voor de persoon in kwestie. Die liefde voelen we vooral in BENEE’s bijdrage, die zij brengt met een flinke dosis kwetsbaarheid en oprechtheid. Dat “OTT” een moeilijker thema aansnijdt dan easy life normaliter doet, betekent niet dat de band zijn optimisme verloren is. Deze interventie vindt namelijk plaats onder leiding van een vrolijk, catchy deuntje dat ons doet geloven dat het allemaal wel goed gaat komen met die persoon. Een mooie, hoopvolle nieuwe dus uit de koker van easy life!

easy life: Facebook / Instagram
BENEE: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

easy life - MAYBE IN ANOTHER LIFE (★★★½): Muzikaal hart onder de riem

De vloek van het tweede album is er, behalve als je het na je debuut voor gezien houdt, eentje waaraan eigenlijk geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jeremy Zucker - "I'm So Happy" (feat. BENEE)

De laatste keer dat we op het muzikale front wat hoorden van Jeremy Zucker, is ondertussen alweer zo’n jaar geleden. De Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "ANTIFREEZE" (feat. Gus Dapperton)

Toen het vijftal dat easy life vormt en Gus Dapperton elkaar zo’n vier jaar geleden voor het eerst ontmoetten op tour, werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.