Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life – “BEESWAX”

© Jack Bridgland

easy life is een van de vele bands die niet echt kon profiteren van de release van zijn debuutplaat. Met life’s a beach hadden de jongens nochtans een fijne plaat onder de arm, maar er kon door gekende redenen nooit echt een hype worden gecreëerd. Gelukkig bleven ze niet bij de pakken zitten en trokken ze alsnog op tour. Enkele weken geleden deden de Britten zo bijvoorbeeld nog de Trix aan, maar nu lijkt er alweer een volgend hoofdstuk van start te gaan. Met “BEESWAX” lijkt bijgevolg ook het hoofdletterloze thema verleden tijd, al betekent dat voorlopig geen drastische koerswijziging.

De band gaf wel al aan dat alle nieuwe nummers die er in de nabije toekomst aan zullen komen een reactie zijn op de afgelopen coronaperiode. Zo ook deze “BEESWAX”, dat het gevoel zou moeten weerspiegelen van een overweldigende angst na een tijd in je comfortzone. Dat is echter grootser omschreven dan het nummer effectief klinkt, want easy life blijft gewoon zijn chille zelf. In een iets meer dan drie minuten durende single krijgen we een dromerige beat voorgeschoteld, waarover frontman Murray Matravers op een ietwat nonchalante manier zijn verhaal rapt. De refreinen zorgen dan weer voor een catchy toevoeging, waardoor “BEESWAX” een genietbaar geheel vormt. Geen grootse hit dus, maar fijn om de dag door te komen, die nieuwe van easy life.

Facebook / Instagram

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

easy life - MAYBE IN ANOTHER LIFE (★★★½): Muzikaal hart onder de riem

De vloek van het tweede album is er, behalve als je het na je debuut voor gezien houdt, eentje waaraan eigenlijk geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "ANTIFREEZE" (feat. Gus Dapperton)

Toen het vijftal dat easy life vormt en Gus Dapperton elkaar zo’n vier jaar geleden voor het eerst ontmoetten op tour, werd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "OTT" (feat. BENEE)

Waar sommigen van ons al druk zijn met de voorbereidingen op een welverdiende zomervakantie vol zon en ontspanning, zijn de mannen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.