InstagramLiveRecensies

Remi Wolf @ Botanique (Rotonde): Frivole spring-in-‘t-veld

© CPU – Leni Sonck

Haar jeugdjaren bracht ze nog al skiënd door, maar intussen is Remi Wolf een van de meest spraakmakende nieuwe popsterren van haar generatie. De artieste uit Los Angeles hebben we al geruime tijd op onze radar (sinds het vermakelijke “Photo ID“) en in de afgelopen twee jaar hebben we ze dan ook gestaag zien groeien. Inmiddels weet ze op Spotify maandelijks zelfs om en bij de vier miljoen mensen aan het dansen te krijgen met haar funky popnummers en de tendens is verder stijgende. Haar debuutplaat Juno bracht haar gisteren voor het eerst naar Brussel waar ze haar kleinste show in drie jaar tijd speelde.

Afgelopen weekend speelde ze nog op een van de vele podia die Glastonbury rijk is, maar gisteren stond Rachel Chinouriri gewoon in het voorprogramma van Remi Wolf in Brussel. De Britse is bezig aan haar eerste (weliswaar kleine) Europese tour en wordt daarvoor enkel begeleid door een gitarist. Een volledige band bleek gelukkig ook niet nodig om de gehele Rotonde in te pakken, want net door de eenvoud kwamen haar nummers zo goed tot hun recht. Vooral het feit dat ze zich fragiel en breekbaar opstelde in haar kort setje wist ons te charmeren. Moeilijke thema’s zoals bijvoorbeeld drankmisbruik ging ze daarbij niet uit de weg, maar evengoed liet ze zich van haar vrolijke kant zien. Jammer dat ze het laatste nummer door tijdsgebrek niet meer kon brengen, maar we zien Rachel Chinouriri graag nog eens terug met een volwaardige set.

© CPU – Leni Sonck

De Kruidtuin werd een klein half uur later de speeltuin van Remi Wolf. Haar driekoppige band stuurde ze om klokslag negen uur voorop om de eerste noten in zetten om dan even later zelf op de tonen van “Liquor Store” het halfrond te betreden. Een ideale start als je het ons en het publiek vroeg, want het ijs was al na luttele minuten gebroken. De start van de set maakte ook meteen duidelijk dat Remi Wolf een en al energie is en zich volledig in haar element voelt op het podium. Helaas bleek haar band iets minder in zijn element te zijn bij het daaropvolgende “Wyd”. Het eigenlijk heel catchy nummer werd heel matig gebracht door haar band en ook de stevige uithalen van Remi Wolf konden ons jammer genoeg niet op andere gedachten brengen. De beperkingen van de band gooiden bijna ook bij “Sauce” roet in het eten, maar vooral de gitarist kon het nummer live nog recht houden.

De grootste troef van Remi Wolf is haar ontiegelijk ruw stemgeluid en daar mochten we gisteren uitgebreid van genieten. Met enkele ferme uithalen, waarmee ze ons overigens aan onze eigenste Selah Sue deed denken, haalde ze werkelijk alles uit de kast om de Rotonde te imponeren, al hadden we bij momenten wel wat het gevoel dat ze haar stem net iets te veel forceerde. Bij sommige nummers (zoals “Sexy Villain”) liep ook een decente en onopvallende backingtrack mee om de sloop van drie weken tour wat te verbergen en vooral om haar wat ademruimte te geven om wat gekke dansmoves te placeren. Want ook dat was Remi Wolf in Brussel; een vat vol energie waarbij tijdens elk nummer naarstig werd losgegaan alsof ze net drie Red Bulls en een straffe koffie had binnengewerkt.

© CPU – Leni Sonck

‘Fun’ en de ‘good vibes’ stonden centraal en daar zorgden onder meer “Hello Hello Hello” en “Volkiano” voor. Vooral laatstgenoemde brak in het laatste derde geweldig open en deed het voorste deel van het publiek gretig op en neer gaan. Muzikaal was de ban eindelijk gebroken en in tegenstelling tot haar optreden op Primavera Sound zakte de set niet helemaal in. De reden daarvoor was de leuke interactie die ze met het publiek aanging. Sommige bindteksten waren misschien iets aan de lange kant, maar ze waren wel entertainend en grappig. Ludiek was ook het stukje waar ze zelf achter de drums ging zitten en haar drummer voor de micro zette. Die constateerde dat deze zomer een ‘Dua Lipa Summer’ is, terwijl de Amerikaanse met veel bravoure de drumvellen bewerkte. Boenk erop!

Voor de hoogtepunten moesten we echter wachten op het slotkwartier. Het funky “Photo ID” zorgde voor een laaiend enthousiasme in de Brusselse zaal en werd massaal meegezongen. Remi Wolf op haar beurt maakte van het nummer gebruik om nog eens te tonen wat voor een rasecht podiumbeest ze wel niet is. Een radslag, wat speels vechten met haar gitarist en uiteindelijk wat twerken met haar bassiste, het kon allemaal! Geen wonder dat het publiek nog meer wou en ook kreeg met een obligate bisronde. Het lievelingsnummer van velen in de zaal, “Anthony Kiedis”, werd als eerste bovengehaald en deed wat het moest doen: voor een goede sfeer zorgen. Toch was het slotnummer “Disco Man” waarmee ze echt iedereen nog eens volledig meekreeg. De grote discobal in de zaal weerkaatste op het vrolijke deuntje het licht in duizend stukken, terwijl vijf meter onder de bal nog eens alles uit de kast werd gehaald.

© CPU – Leni Sonck

Remi Wolf is geboren om op een podium te staan, zoveel kunnen we uit haar eerste optreden in België concluderen. Hier en daar bleek de set wel nog wat moeilijkheden te hebben om van de grond te komen, al verveelde de show geen minuut en werden we alsmaar vrolijker van wat we aangeboden kregen. Wat meer doseren in haar uithalen, wat bijschaven aan de setlist en nog wat meer dynamiek tussen haar drie bandleden krijgen en dan is Remi Wolf wat ons betreft helemaal klaar voor een stapje hogerop. In België zien we ze alvast met veel plezier terugkomen.

Wie Remi Wolf deze zomer nog live aan het werk wil zien moet daarvoor op zondag 21 augustus naar Pukkelpop gaan, waar ze de affiche deelt met onder meer Arctic Monkeys, Bring Me The Horizon, Glass Animals en Madison Beer.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!
Setlist:

Liquor Store
Wyd
Sauce
Monte Carlo
Sexy Villain
Liz
Crazy (Gnarls Barkley Cover)
Hello Hello Hello
Volkiano
Woo!
Shawty
Photo ID

Anthony Kiedis
Disco Man

1875 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

While She Sleeps @ Ancienne Belgique (AB): Slaap hard

Een vijftienjarig bestaansjubileum laat je niet zomaar passeren en daarom koos While She Sleeps ervoor om volledig independent te gaan. Reden te…
LiveRecensies

Maple Glider @ Botanique (Witloof Bar): Intense intimiteit

Voor haar eerste oversteek richting Europa besloot de Australische Maple Glider om volledig solo op tour te gaan. Voor haar voorlaatste stop…
InstagramLiveRecensies

Temples @ Botanique (Rotonde): Zonder boobytraps

Temples gaat ondertussen toch al een goeie tien jaar mee en in die carrière was België een veelvoorkomende stop in hun tourschema….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.