Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks – “Cold Heart”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Normaal gezien had The Kooks dit jaar op tour moeten trekken om de vijftiende verjaardag van succesalbum Inside In / Inside Out te vieren, maar om gekende redenen kwam dat nog een tikkeltje te vroeg. Dan maar nieuwe muziek maken, moeten Luke Pritchard en co. gedacht hebben, want binnen een kleine maand brengen de Britten met 10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK nog eens een nieuwe plaat uit. Initieel was het de bedoeling om die in verschillende ep’s op de wereld los te laten, maar na het eerste en tweede deel, verschijnt het nieuwe “Cold Heart” nu als losse single.

Veel verrassingen zijn er op de nieuwste creatie van The Kooks niet te horen. “Cold Heart” klinkt namelijk precies zoals de Britse band anno 2022 zou moeten klinken. Een funky indiegeheel, met hier en daar een elektronische toets. De stem van frontman Luke klinkt zoals altijd lekker herkenbaar, de gitaarlijn zet aan tot dansen en de refreinen zijn makkelijk mee te zingen. Meer moet dat eigenlijk niet zijn, want met “Cold Heart” heeft The Kooks hoogstwaarschijnlijk een zomerhitje te pakken. Een fijn nummertje dus van de Britten, waarop wij gewillig meewiegen met onze blote voeten in het gras.

10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK verschijnt op 22 juli. Op 4 februari staat The Kooks in de Lotto Arena, op 17 februari in de AFAS Live. Wie niet zo lang kan wachten, kan komende zomer al richting Lowlands trekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1688 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Kooks @ Vorst Nationaal: Geen naïviteit, enkel doorwinterde klasse

In 2006 schoot er een komeet recht naar de top van de hitparades. Helemaal uit het niks verscheen ze aan de sterrenhemel….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Kooks - 10 Tracks to Echo in the Dark (★★★): Meer pop dan indierock

Al meer dan een decennia lang is The Kooks een gevestigde waarde in de indierockwereld. De Britten veroverden in 2006 ons hart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Kooks – “Closer”, “Beautiful World” & “25”

Dat elke indiefan de tekst van “Naive” kan meebrullen, is waarschijnlijk niet eens overdreven. Ook “Seaside” en “She Moves in Her Own…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.