Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Kooks – “Closer”, “Beautiful World” & “25”

© CPU – Joost Van Hoey

Dat elke indiefan de tekst van “Naive” kan meebrullen, is waarschijnlijk niet eens overdreven. Ook “Seaside” en “She Moves in Her Own Way” doen het goed bij liefhebbers, maar recente hits van dat formaat heeft The Kooks niet echt. Dat houdt de band echter niet tegen om nieuwe muziek te blijven maken. Begin dit jaar kwam zo Connection – Echo in the Dark, Pt. I uit: een eerste lading singles uit hun volgende album 10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK dat op 22 juli wordt gereleaset. Vandaag lost de band ook een tweede deel met Beautiful World – Echo in the Dark, Pt. II, al vinden we dat net wat minder overtuigend dan deel één.

Waar The Kooks bij de drie eerdere singles nog volledig de kaart trok van upbeat deuntjes en een vernieuwende elektronische invloed, slagen “Closer”, “Beautiful World” en “25” er net wat minder in om zich meteen in je brein te nestelen. Daardoor verdwijnen de momenten van op het eerste deel van Echo in the Dark waarop je niet kon blijven stilstaan in het het tweede deel net iets makkelijker op de achtergrond.

“Closer” begint vrij neutraal, maar bouwt dan op naar een refrein met hoog meezinggehalte. Er zit echter iets te veel herhaling in het nummer, waardoor dat refrein niet blijft boeien tot aan het eind van het lied. Dat had gerust heel wat grootser mogen klinken zodat het onze aandacht wel kon blijven vasthouden. We wedden ook dat het in dat geval een arenavuller van jewelste was geweest! Van het stevige baslijntje in het nummer zijn we dan wel weer grote fan.

Voor “Beautiful World” sloeg de band de handen in elkaar met Milky Chance, een invloed die duidelijk hoorbaar is. Het levert een zomers deuntje op waarin zanger Luke Pritchard bezingt hoe blij hij is in deze mooie wereld te leven, ook al is die soms ‘fucked up’. De tekst blijft daarbij jammer genoeg wat op de vlakte. Het resultaat is een prima nummer, maar ook niet echt meer dan dat.

Op “25” keert opnieuw een funky baslijntje terug. In het refrein valt het nummer echter wat plat. Ook hier nekt het gebrek aan verrassingen het potentieel van het lied om te blijven boeien. Het is meer van hetzelfde, en dat is niet slecht, maar het blaast ons jammer genoeg ook niet van onze sokken.

The Kooks levert met Beautiful World – Echo in the Dark, Pt. II enkele leuke nummers af, maar de betere versies van het nieuwe project lijken ze al gelost te hebben op deel één. Nu hopen we dat de muzikanten nog enkele toppers van het album achter de hand houden!

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Kooks - 10 Tracks to Echo in the Dark (★★★): Meer pop dan indierock

Al meer dan een decennia lang is The Kooks een gevestigde waarde in de indierockwereld. De Britten veroverden in 2006 ons hart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks - "Cold Heart"

Normaal gezien had The Kooks dit jaar op tour moeten trekken om de vijftiende verjaardag van succesalbum Inside In / Inside Out…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Retro Video Club – “Faking”

Er zijn zo van die bands die je dankzij hun muziek meteen een goed gevoel kunnen geven. Retro Video Club is er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.