Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Kooks – “Connection”, “Jesse James” & “Modern Days”

© CPU – Joost Van Hoey

Het debuutalbum van The Kooks vierde vorig jaar zijn vijftiende verjaardag en dat zorgde ervoor dat de band Inside In/Inside Out wilde eren door er een tour rond te doen. In België komen ze dat presenteren op 4 maart in Vorst Nationaal, maar het ziet ernaar uit dat er ook nieuwe muziek te horen zal zijn. De band releaset op 22 juli namelijk hun zesde studioplaat 10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK, een album dat ook een unieke uitrol krijgt. De band brengt het album namelijk in drie delen uit waarvan we meteen drie nummers te horen. Daarna komen er nog eens drie bij en op de uiteindelijke releasedatum krijg je er dan nog vier op je bord.

Vandaag dus Connection – Echo in the Dark, Pt. I, want de band ziet deze drie singles ook als een bescheiden ep. Het album werd voor een deel in Berlijn geschreven omdat frontman Luke Pritchard een Europese plaat wilde maken als reactie op de Brexit. Door de pandemie werd de band wel gedwongen om alles in Londen op te nemen, maar het idee blijft. Met “Connection”, “Jesse James” en “Modern Days” krijgen we al een eerste idee van hoe die Europese gedachte klinkt in het brein van Pritchard.

Opvallend is de meer elektronische sound in de muziek van The Kooks. Zo is “Modern Days” een zeer traag indiepopliedje geworden waarbij de catchy gitaren naar het eind de bovenhand nemen, maar de nadruk vooral op de groove ligt. Tijdens het refrein zijn de synths dan net iets opvallender en dat is zo bij iedere song van deze ‘ep’. “Connection” is duidelijk de single van de drie, want het is een nummer dat zich meteen in je hoofd nestelt. Het refrein is een oorwurm van jewelste die je meteen kan meezingen. “Jesse James” is dan misschien de minste van de drie doordat het wat intensiteit mist. Het nummer bolt gewoon wat voort en je hoort er wel de sound van The Kooks in, maar net als je denkt dat er iets gaat gebeuren, is het al ten einde. Zo kunnen we stellen dat het nieuwe geluid van The Kooks vooral een traag, elektronisch geluid is dat nog wat body mist, maar zeker wel aanstekelijk klinkt.

Op 4 maart speelt The Kooks in Vorst Nationaal met The Snuts als voorprogramma. Op 22 juli verschijnt 10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3516 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Kooks @ Vorst Nationaal: Geen naïviteit, enkel doorwinterde klasse

In 2006 schoot er een komeet recht naar de top van de hitparades. Helemaal uit het niks verscheen ze aan de sterrenhemel….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Kooks - 10 Tracks to Echo in the Dark (★★★): Meer pop dan indierock

Al meer dan een decennia lang is The Kooks een gevestigde waarde in de indierockwereld. De Britten veroverden in 2006 ons hart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks - "Cold Heart"

Normaal gezien had The Kooks dit jaar op tour moeten trekken om de vijftiende verjaardag van succesalbum Inside In / Inside Out…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.