Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patrick Paige II – “Whisper (Want My Luv)” (feat. Steve Lacy, Allen Love & Durand Bernarr)

Patrick Paige II is misschien niet de meest klinkende naam, maar als we zeggen dat hij de bassist is van The Internet, gaat er hopelijk wel een belletje rinkelen. Net als zijn collega Syd enkele weken geleden, lost nu een ander lid van de Amerikaanse r&b-band nieuw solomateriaal. Hierbij kondigt hij ook meteen aan dat op 21 mei zijn album If I Fail Are We Still Cool zal volgen, met features van Paco, Westside McFly, Ohana Bam, Allen Love, Durand Bernarr, Saba, Bowie en The Internet-kompanen Steve Lacy en Syd.

“Whisper (Want My Luv)” zorgt ervoor dat we uit dit lijstje al meteen drie namen te horen krijgen. Durand Bernarr kennen we vooral van samenwerkingen met Erykah Badu, Anderson .Paak, Kaytranada en weer The Internet, terwijl Allen Love naast een creatieve duizendpoot ook de helft van Button is. Steve Lacy vervolledigt dit funky kwartet en heeft door samenwerkingen met onder andere Calvin Harris, Tyler, the Creator en Thundercat zelfs geen introductie meer nodig.

Het viertal zorgt voor een heerlijk funky sfeertje waardoor je niet kan blijven stilzitten. Vanaf de eerste seconde laat Steve Lacy de temperatuur naar ongekende hoogtes stijgen met zijn zwoele basriff. De mannen vullen elkaar perfect aan door soul af te wisselen met funk, r&b en zelfs wat rap. “Whisper (Want My Luv)” zou perfect een nummer geweest kunnen zijn van The Internet, maar dan onder handen genomen door OutKast.

Op de streamingdiensten verscheen enkel “Whisper (Want My Luv)”, maar op het einde van de videoclip krijgen we al “Ain’t Talking Bout Much”, de samenwerking met Syd, te horen. Hier gaat het er minder funky aan toe en rappen Patrick en Syd samen over een trapbeat, waardoor we alvast benieuwd zijn welke richting If I Fail Are We Still Cool uit zal gaan.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…
AlbumsRecensies

Fousheé - softCORE (★★★): Ergens aan het oppervlak

Of je nu voorstander bent van TikTok of niet, één ding is zeker: het videoplatform heeft de afgelopen jaren ferm zijn stempel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.