Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team – “Cool It Kid” (feat. Asha Lorenz)

© CPU – Chris Stessens

Sports Team is zo’n band die aan de vooravond van zijn grote doorbraak stond, maar nooit echt kon profiteren van de release van zijn debuutplaat. Gelukkig zijn de Britten ook dat soort mensen die niet bij de pakken blijven zitten en dus krijgt Deep Down Happy binnenkort alweer een opvolger. Uit Gulp! kregen we met “The Game” en “R Entertainment” al twee lekkere voorsmaakjes op ons bord en ook deze “Cool It Kid” is een specialleke. Geen rammelrock dit keer, maar wel een gastzangeres, want niemand minder dan Asha Lorenz van Sorry verleende haar stem aan deze single.

Het gaat er zoals gezegd dus iets rustiger aan toe op deze nieuwste creatie van Sports Team, waardoor we de band op een iets andere manier te horen krijgen dan dat we al gewend waren. Het tempo ligt redelijk laag, maar door de donkere gitaren heb je toch permanent het gevoel dat het gevaar om de hoek loert. Een echt grote explosie komt er weliswaar niet, maar we leren wel dat het nonchalante stemgeluid van frontman Alex en de herkenbare stem van Asha Lorenz een fijne chemie veroorzaken. “Cool It Kid” maakt zijn titel dus helemaal waar en zo komt Sports Team met een iets chiller nummertje om van te genieten tijdens deze hoge temperaturen.

Gulp! verschijnt op 22 juli. Wie Sports Team live aan het werk wil zien, kan de komende maanden naar Zwarte Cross op 14 juli en/of naar de Botanique op 20 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2111 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Normandie - "Sorry"

Veel geheimen heeft de Zweedse band Normandie niet meer te verbergen in aanloop van hun nieuw album Dopamine. Het drietal loste sinds deze…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
InstagramLiveRecensies

Sorry @ Ancienne Belgique (AB Club): Geen excuses nodig

Eind vorig jaar verscheen met Anywhere But Here de tweede plaat van Sorry. De band uit Londen brengt die plaat mee op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.