Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team – “R Entertainment”

© CPU – Chris Stessens

Daar is Sports Team eindelijk weer. Het sextet uit Londen wervelde in 2019 met een ongeremde energie door de concertzalen en festivalweides en werd daardoor een regelrechte hype in binnen- en buitenland. In 2020 was het tijd om zichzelf te bevestigen en dat deden ze ook met de leuke debuutplaat Deep Down Happy. In een nek-aan-nekrace met Lady Gaga voor de toppositie van de albumlijsten uit de UK moesten ze nipt de duimen leggen voor de Amerikaanse wereldster, maar Sports Team vatte het met veel humor zoals we dat van hen gewoon zijn. Op 22 juli wagen ze in ieder geval een nieuwe poging voor de nummer één met hun nieuwe plaat Gulp!. Als we de eerste single “R Entertainment” mogen geloven, kan dat wel weer eens een voltreffer worden.

Sports Team ratelt en klettert erop los op “R Entertainment”, maar we horen de band op hun nieuwe single ook andere oorden verkennen. Het geheel klinkt strakker en iets bombastischer dan hun eerste materiaal en vooral de donkere ondertoon valt op in de instrumentatie van “R Entertainment”. Gelukkig is daar frontzanger Alex Rice om de boel wat luchtiger te maken met zijn nonchalante en ontwapenende manier van zingen. Met het nummer uit de band trouwens (met een knipoog wel te verstaan) hun ongenoegen over de ongezonde hoeveelheid tijd die mensen per dag doorbrengen met het scrollen door social media vol holle advertenties en nietszeggende posts. Het totaalplaatje klopt in ieder geval op “R Entertainment” en we kijken nu al uit naar die andere negen nummers van Gulp!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sports Team - Gulp! (★★★½): Gesputter met de vlam in de pijp

Een albumcover die in het oog springt, zet aan tot luisteren. Helaas leek Sports Team, met die ideologie in het achterhoofd, vergeten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "Dig!"

Soms gaan de dingen des levens niet meteen zoals gepland. Iets dat klaarblijkelijk vaker het geval is als je in een band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.