Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Crest of the Wave”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Aanstaande vrijdag verschijnt eindelijk die langverwachte nieuwe plaat van Foals. Life Is Yours werd door verschillende Britse muziekbladen nu al gekroond tot het beste album dat het drietal op zijn palmares heeft staan, wat de verwachtingen natuurlijk alleen maar hoger maakt. Het ziet er in elk geval naar uit dat de zevende langspeler van Yannis Philippakis en de zijnen een tof plaatje wordt, getuige de eerdere singles. Zo behoren onder andere “2am“, “2001” en “Wake Me Up” al tot het meest dansbare dat de mannen al op de wereld afvuurden, maar op het nieuwe “Crest of the Wave” lijken ze toch wat gas terug te nemen.

Om heel eerlijk te zijn gebeurt er niet zo veel op de nieuwste creatie van Foals, al lijkt het nummer wel in het geheel te zullen passen. “Crest of the Wave” lijkt dus eerder een soort opvullertje te zijn, die de sfeer hoog moet houden. Weinig tempo, weinig herkenbaarheid of meezinggehalte, maar wel een groovy sfeertje. Het zonnetje schemert door de bomen, terwijl de Britten ervoor zorgen dat het nummer gewoon wat voortkabbelt. Een leuk tussendoortje dus van Foals, deze “Crest of the Wave”, niet meer maar ook niet minder.

Life Is Yours verschijnt aanstaande vrijdag, 17 juni.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.