Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “2001”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat de nieuwe plaat van Foals de meest dansbare in de discografie van de band zal worden, wordt nu wel heel duidelijk. Voorgaande singles als “2am“, “Wake Me Up” en “Looking High” hingen stuk voor stuk aan elkaar met zwoele baslijntjes en funky gitaartjes, en dat is op het splinternieuwe “2001” zelfs nog een tikkeltje meer het geval. Life Is Yours zou met zijn releasedatum op 17 juni dus de zomer perfect kunnen inleiden, maar het ziet ernaar uit dat het weer al gewillig meedanst met de singles van het drietal. Foals is hier, de zomer start nu!

Met “2001” laten de Britten er in elk geval geen gras over groeien, want de track wordt meteen bijzonder dansbaar op gang getrapt met een funky gitaartje en een gigantisch doordringende baslijn. Doe daar nog de disco-achtige stem van frontman Yannis bij en het feestje barst helemaal los. Dat er dan meer dan vijf minuten op de teller staan, maakt eigenlijk helemaal niet uit. Foals katapulteert ons rechtstreeks de discotheek in, waar de discobal het voor het zeggen heeft. Gooi dus die dansbeentjes maar los en feest met deze “2001” richting een stralend weekend!

Life Is Yours verschijnt op 17 juni. Op zondag 26 juni staat de band op Rock Werchter Encore.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.