Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “2am”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Fans van Foals hebben de laatste jaren helemaal niet te klagen. Hun favoriete band loste met Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en Part 2 maar liefst twee albums op een jaar tijd en heeft van de coronacrisis gebruik gemaakt om alweer een volgende langspeler in elkaar te boksen. De band besloot wel om afscheid te nemen van toetsenist Edwin Congreave, waardoor Foals tegenwoordig door het leven gaat als een drietal. Of het rechtstreekse gevolgen heeft op de sound van de Britten durven we niet zeggen. Wel werd de afgelopen weken duidelijk dat de band op die nieuwe plaat dansbaarder dan ooit zal klinken. Eerste voorsmaakje “Wake Me Up” was al bijzonder veelbelovend, het nieuwe “2am” is dat des te meer.

De nieuwste creatie van Foals gaat eigenlijk gewoon verder waar de vorige eindigde. “2am” schiet lekker zomers uit de startblokken met een mix van elektronica en een gitaartje dat rechtstreeks van de Griekse stranden afkomstig is. De Britten schotelen ons met andere woorden weer een gigantisch leuk nummertje voor, dat een glimlach op je gezicht tovert. De track kabbelt lekker groovy door, al wordt de invloed van de indiegitaartjes steeds belangrijker. De mannen lijken met andere woorden hun beloftes na te komen, want na deze eerste voorsmaakjes lijkt die nieuwe plaat inderdaad een fantastische mix van disco en funk te worden. Het water loopt ons alvast in de mond!

Het nieuwe album van Foals krijgt de titel Life Is Yours en verschijnt komende zomer. Op meer details blijft het vooralsnog wachten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.