Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Wake Me Up”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sinds hun debuut in 2008 laat Foals menig indiehart sneller slaan. De band uit Oxford stond in zijn begindagen eerder gekend voor het frisse gitaarspel, maar groeide dankzij een uitstekende livereputatie gestaag uit tot een van de interessantere bands binnen de rockscene. Na de release van hun dubbelalbum Everything Not Saved Will Be Lost, Part 1 & Part 2 in 2019 waren Yannis Philippakis en de zijnen klaar om hun duivels nogmaals te ontbinden, maar helaas stak een welbepaalde pandemie daar een stokje voor. Eind september kwam het nieuws dat toetsenist Edwin Congreave na vijftien jaar trouwe dienst de band verliet om zich te richten op een postgraduaat in economie. Er was echter geen reden tot paniek bij de trouwe fans, want het drietal kondigde niet veel later aan dat er nieuw werk op komst was.

Na enkele teasers op sociale media krijgen we vandaag de nieuwe single “Wake Me Up” voorgeschoteld. Dankzij de funky gitaren in combinatie met de speelse synths in de intro slaat Foals duidelijk een andere weg in dan op het voorgaande, toch ietwat stevigere dubbelalbum. De energie die de band live keer op keer op het podium brengt, zit ook gebald in dit nummer. Drummer Jack Bevan stuwt het nummer vooruit dankzij meerdere welgemikte breaks en fill-ins. Het refrein kruipt al snel in je oren en stilzitten lijkt quasi onmogelijk op deze nieuwe worp. De meerstemmigheid en de gekende zangstijl van Yannis Philippakis maken van “Wake Me Up” opnieuw een onvervalst Foalsnummer.

Deze single moet een voorbode zijn van de nieuwe, optimistischere plaat waar de band momenteel de laatste hand aan legt. De Europese tournee voor volgend voorjaar werd al (deels?) aangekondigd op hun website en daarin laat Foals België vooralsnog links liggen. Laat ons hopen dat daar snel verandering in komt.

InstagramFacebookTwitterWebsite

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hamish Hawk - Angel Numbers (★★★★): Schots en scheve kamerpop

Vijftien seconden ver in “Once Upon an Acid Glance” en we denken dat we de nieuwe van The Divine Comedy in handen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Unknown Mortal Orchestra – “Layla”

Unknown Mortal Orchestra, de band achter de Nieuw-Zeelandse artiest Ruban Nielson, brengt met “Layla” hun eerste single van dit jaar uit. Vorig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.