Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STAKE – “F*ck My Anxiety”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het moment dat Steak Number Eight het bericht de wereld instuurde dat de band van naam zou veranderen, staat nog steeds in ons geheugen gegrift. Door verschillende, online misinterpretaties leek het erop dat de ex-Humo’s Rock Rally-winnaar het voor bekeken hield. Gelukkig was daar niets van aan, en schrijven we nu bijna vier jaar over STAKE. De snoeiharde sludge- en postmetal werd ingewisseld voor een alternatievere variant die we associeerden met het gitaargeweld uit de jaren ’90. Op Critical Method wisten Brent Vanneste en co daarentegen hoe ze venijnig uit de hoek moesten komen. Ondanks dat de promotie van het debuut opgezwolgen werd door de pandemie, hield STAKE het vuur brandende. Zo zagen we de band bijvoorbeeld op Leffingeleuren, Lokerse Feesten en Werchter Parklife. Intussen is het moment aangebroken voor nieuwe muziek.

“F*ck My Anxiety” is de eerste single van LoveDeath and Decay. Afgaande op de woede-uitbarstingen die de track rijk is, belooft de tweede langspeler weergalozer te zijn dan zijn voorganger. Vanaf de eerste seconde laat Brent het beest in zichzelf los, wat ervoor zorgt dat er geen moment vrij is om naar adem te happen. Met het oog op een nieuwe tournee zijn we er zeker van dat “F*ck My Anxiety” zal zorgen voor ongeziene taferelen. De gitaar- en drumpartijen zijn samen goed voor één stomend hete riffsoep die het onmogelijk maakt om stil te zitten. Wetende dat de bandleden al actief zijn sinds 2004 (!), blijft het noemenswaardig dat zware muziek hen niet verveelt. STAKE vindt zichzelf daarbij niet opnieuw uit, maar legt de lat hoog voor wat nog komen moet.

LoveDeath and Decay verschijnt op 30 september. Om zijn tweede album te promoten, kondigde STAKE voor dit najaar slechts vier Belgische clubshows aan. De gelukkige podia zijn Le Belvédère (05/11), Reflektor (16/11), Wilde Westen (03/12) en Trix (17/12).

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 2): Riffs, radio en regen

Na een meer dan degelijke eerste dag, kon Rock Herk eigenlijk niet meer stuk. Dag twee sprak op papier iets meer tot…
LiveRecensies

Brutus, STAKE & Psychonaut @ VIERNULVIER (Concertzaal): Bruut, bruter, Brutus

Studio Brussel bestaat veertig jaar en dat zullen we gevierd hebben! Het hele weekend lang organiseert de radiozender concerten in Gent, sommige…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Cypress Hill, Skunk Anansie, MEROL, Hot Chip en meer!

Lokerse Feesten heeft er een drukke week op zitten. Sinds dinsdag loste de organisatie namelijk dagelijks een paar namen die de poster…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.