Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rise Against – “Last Man Standing”

© CPU – Sven Michiels

Vorig jaar op 4 juni verscheen Nowhere Generation, wat album nummer negen op de teller was. Nu bijna dag op dag een jaar later krijgen we geheel onverwacht “Last Man Standing” op ons bord. Zonder aankondiging of ook maar enige betrouwbare info die te vinden is via de officiële kanalen van de band. Echter wanneer we een beetje verder zochten blijkt het wel degelijk te gaan over de eerste single van een nieuw aan te kondigen album dat luistert naar de naam Nowhere Generation II.

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat we een topnummer te horen krijgen in ware Rise Against-traditie. Eentje dat de zachtere, meer melodieuze punk kant van de band belicht. Bassist Joe Principe en zanger Tim McIlrath zetten samen rustig de song op de rails. Na een half minuutje breekt de song voor de eerste keer open en niet veel later gooien ze er een groots refrein bovenop, eentje dat nog een paar keer terugkeert in dit bijna vijf minuten durende epos. Eens temeer bezingt McIlrath de liefde in een ‘wij tegen de wereld’-manier; ‘When all is said and all is done/After every war is won/I promise I will be the last man standing.’ We krijgen geen screams of dubbeltempo beats deze keer, maar een song die een gematigd tempo onderhoudt.

Lang zullen we gelukkig niet moeten wachten om dit nummer live te kunnen horen aangezien ze op vrijdag 24 juni naar OLT Rivierenhof komen. Die show is al een tijdje hopeloos uitverkocht. Wie ze toch aan het werk wil zien zal zich richting Nederland moeten begeven naar Jera On Air waar ze het festival afsluiten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 1): Van de startgrid tot de finish in een razende vaart

Het is nog vroeg in het festivalseizoen, maar onze oosterburen worden al verwend met het grootste festival dat Duitsland rijk is: Rock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.