Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single George Ezra – “I Went Hunting”

© CPU – Bert Savels

Toen George Ezra aan het begin van dit jaar het vierde verjaardagsfeest begonnen te plannen voor Staying at Tamara’s moet hij gedacht hebben dat het tijd was voor nieuwe muziek. Ondertussen werd het album met daarop onder meer “Shotgun” en “Hold My Girl” al opgevolgd door twee singles. Wie had gehoopt dat George Ezra zijn herkenbare stijl eens ging opfrissen is er aan voor de moeite, want op “Anyone For You (Tiger Lily)” en “Green Green Grass” klinkt George zoals hij dat altijd al deed. De nummers zijn zomers, meezingbaar en doen geen vlieg kwaad. Beiden maken deel uit van Gold Rush Kid, het derde album van de Brit dat volgende week al verschijnt.

De derde (en wellicht laatste) single “I Went Hunting” is er eentje van de rustige soort. Het liedje is een beetje als een klein riviertje in een grote vallei. Het voelt intiem aan, maar lijkt tegelijkertijd in een grootse setting plaats te vinden. George zingt zelf ook zeer zacht en vrij hoog, waardoor het recht uit zijn hart lijkt te komen. Het komt misschien wat melig over, maar eigenlijk is het gewoon een kalm en schoon liedje.

Over een kleine week, op 10 juni, komt Gold Rush Kid uit, waar hij het een en ander live van zal laten horen op Pukkelpop. Daar staat hij op 20 augustus. Volgend voorjaar gaat de Brit op tour: op 1 maart staat hij in de Ziggodome in Amsterdam en een aantal dagen later, op 5 maart, sluit hij zijn tour af in het Brusselse Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

986 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

George Ezra - Gold Rush Kid (★★½): Ideale, brave schoonzoon

Hij werd deze week 29 jaar oud en viert dat met zijn derde album. George Ezra heeft al enkele grote hits op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single George Ezra - "Green Green Grass"

George Ezra nam ons al mee op tripjes van Budapest tot Barcelona. Hij leerde ons omgaan met een shotgun en vertoeft al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.