Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TV Priest – “It Was Beautiful”

© Hollie Fernando

17 juni zal een feestdag worden voor iedere postpunkliefhebber en daar zal het nieuwe album van TV Priest met zekerheid de reden voor zijn. De Londenaren debuteerden in 2020 met Uppers, dat ons spreekwoordelijk van onze sokken wist te blazen. In de aanloop naar het volgende album, My Other People, loste de band eerder al drie intrigerende singles die ons niet allemaal wisten te overtuigen. “Limehouse Cut” is de meest recente single die TV Priest uitbracht en die zorgde bij zijn release voor de eerste teleurstelling die we van de band kregen.

De start van “It Was Beautiful” klinkt heel even wat kalm en experimenteel, maar vooraleer we dat goed en wel beseffen, horen we al een typische postpunkbasgitaar. Even later volgen de noisy gitaren en de innemende stem van Charlie Drinkwater, die gevoelig en vrij wanhopig klinkt. De tekst is gevuld met zelfbeklag, waarbij het onduidelijk is of het al dan niet op cynische wijze wordt bedoeld. Dat Drinkwater een meer dan prima songschrijver is, mogen we inmiddels wel stellen. Bij het einde van deze single kunnen we maar één ding concluderen: het was inderdaad beautiful.

My Other People verschijnt op 17 juni. Op 24 oktober staat TV Priest in Doornroosje Nijmegen en de dag daarna in VERA Groningen. Op 26 oktober kunnen we hen in Rotown Rotterdam aan het werk zien en op 28 oktober op het London Calling Festival in Amsterdam. 20 november is het aan België, dan staat TV Priest in de Witloof Bar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

TV Priest - My Other People (★★★★½): Hard bevochten eerlijkheid

Er werden de voorbije jaren al heel wat postpunkgroepen uit de grond gestampt tot het de spuigaten uitliep, maar TV Priest zat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TV Priest - "Limehouse Cut"

17 juni wordt een datum om neer te prikken in de agenda van alle postpunkfans. Londense groep TV Priest doet in de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Bury Me In My Shoes"

De postpunkpriesters van TV Priest zegenen ons binnenkort weer met een album. Het Londense kwartet doet dat iets meer dan een jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.