Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Looking High”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het staat buiten kijf dat de indierockers van Foals ontzettend veel zin hebben om hun nieuwe plaat op de wereld los te laten. In aanloop naar Life Is Yours – naar eigen zeggen hun meest dansbare ooit – kregen we al het pittige “Wake Me Up” en het speelsere “2am” op ons bord. Dat beide singles nu ook meer opgepikt worden door verschillende radiostations dan hun voorgaande werk, is dus ook geen verrassing. Begin maart gaf de band eveneens de volledige tracklist van hun zevende langspeler alvast prijs.

Al binnen de eerste tien seconden van het nummer hoor je de onmiskenbare huisstijl van Foals naar voren treden. Een funky baslijn, aangevuld met een vrolijk gitaarriedeltje plaveien de weg voor de zanglijn van Yannis Philippakis. Als de drums niet veel later hun intrede doen, lijkt stilstaan reeds onmogelijk. De ietwat bruuske overgang van de strofe naar het refrein zagen we niet meteen aankomen, maar maakt het nummer achteraf bekeken een pak interessanter. In tegenstelling tot de voorgaande single wordt er deze keer wel meer gevarieerd in de zanglijn. Na twee fijne strofes en dito refreinen krijgen we via een opzwepende basdrum ook nog eens een extra opbouw te verwerken richting de heerlijke outro van het nummer. Met “Looking High” levert Foals alweer een sterke single af die live allicht nog grootsere proporties zal aannemen en snel omarmd zal worden door de fans.

Life Is Yours verschijnt op 17 juni en voorlopig is het nog hoopvol uitkijken naar shows op Belgische bodem.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.