Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Looking High”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het staat buiten kijf dat de indierockers van Foals ontzettend veel zin hebben om hun nieuwe plaat op de wereld los te laten. In aanloop naar Life Is Yours – naar eigen zeggen hun meest dansbare ooit – kregen we al het pittige “Wake Me Up” en het speelsere “2am” op ons bord. Dat beide singles nu ook meer opgepikt worden door verschillende radiostations dan hun voorgaande werk, is dus ook geen verrassing. Begin maart gaf de band eveneens de volledige tracklist van hun zevende langspeler alvast prijs.

Al binnen de eerste tien seconden van het nummer hoor je de onmiskenbare huisstijl van Foals naar voren treden. Een funky baslijn, aangevuld met een vrolijk gitaarriedeltje plaveien de weg voor de zanglijn van Yannis Philippakis. Als de drums niet veel later hun intrede doen, lijkt stilstaan reeds onmogelijk. De ietwat bruuske overgang van de strofe naar het refrein zagen we niet meteen aankomen, maar maakt het nummer achteraf bekeken een pak interessanter. In tegenstelling tot de voorgaande single wordt er deze keer wel meer gevarieerd in de zanglijn. Na twee fijne strofes en dito refreinen krijgen we via een opzwepende basdrum ook nog eens een extra opbouw te verwerken richting de heerlijke outro van het nummer. Met “Looking High” levert Foals alweer een sterke single af die live allicht nog grootsere proporties zal aannemen en snel omarmd zal worden door de fans.

Life Is Yours verschijnt op 17 juni en voorlopig is het nog hoopvol uitkijken naar shows op Belgische bodem.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Foals - Life Is Yours (★★★½): Soundtrack voor de zomer

Wie Foals ooit al live aan het werk zag, kan bevestigen dat deze band garant staat voor een ongelooflijke brok energie. Al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals - "Crest of the Wave"

Aanstaande vrijdag verschijnt eindelijk die langverwachte nieuwe plaat van Foals. Life Is Yours werd door verschillende Britse muziekbladen nu al gekroond tot het beste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals - "2001"

Dat de nieuwe plaat van Foals de meest dansbare in de discografie van de band zal worden, wordt nu wel heel duidelijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.