Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Waterparks – “FUNERAL GREY”

Waterparks klinkt exact als een poppunkband die het uitstekend zou doen bij een puberend publiek. Plaats ze dus in het rijtje van Machine Gun Kelly, Twenty One Pilots of 5 Seconds of Summer. Toch moet het Amerikaanse trio het met iets minder bekendheid doen, terwijl ze al vanaf 2011 actief zijn en sindsdien vier albums uitbrachten. Het laatste, Greatest Hits verscheen in 2021 en was veel meer dan wat voorspelbare poppunk. Dit najaar komen ze opnieuw met een album, PARX5. “FUNERAL GREY” laat daaruit de eerste noten horen.

Het nummer start met een gitaarlijntje zoals we die al eens horen bij Lil Nas X en 24kGoldn, beiden niet meteen bekend om poppunk. Frontman Awsten Knight zingt op de ietwat schreeuwerige toon die we van hem gewend zijn over een avond waarop hij verliefd wordt op een meisje – en hij kent haar naam niet eens! De teenage cliché-tekst verveelt al snel, maar dan is daar het refrein dat stevig inslaat met een leuke melodie. Bij de bridge wordt het opnieuw voorspelbaar door een stille herhaling van het refrein waarna het nummer nog eens extra hard losbarst. Mooie melancholische backings kondigen het einde van het eerder korte liedje aan. “FUNERAL GREY” is verre van vernieuwend, maar wel leuk, en misschien de extra boost die Waterparks nodig heeft om echt deel uit te maken van de poppunkrevival.

Wie op 30 juni naar Rock Werchter gaat, kan Waterparks aan het werk zien. Voor hun optreden in de Amsterdamse Melkweg op 29 juni zijn er nog tickets.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Waterparks - "FUCK ABOUT IT" (feat. blackbear)

De mannen van Waterparks doen het opnieuw, en deze keer samen met de Amerikaanse artiest blackbear. Het trio, bestaande uit Awsten Knight…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Waterparks – “SELF-SABOTAGE”

Vorige week kon je de pop(punk)band nog aan het werk zien op de weide van Werchter onder een stralend zonnetje. Het trio…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.