InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Ancienne Belgique (AB Club): Kleine aardbei, grote diamant

© CPU – Emiel Viellefont

Je merkte het misschien al toen je de afgelopen weken door de plaatselijke supermarkt kuierde: het aardbeienseizoen kent tegenwoordig zijn piek. De vrucht is zelfs zo geliefd, dat de kleinste van allemaal gisteren de Club van de Ancienne Belgique wist uit te verkopen. We stonden natuurlijk niet met z’n allen naar een stuk fruit op een podium te kijken. Neen, we hebben het over Chibi Ichigo, het muzikale project van de Hasseltse Sabina Nurijeva en tevens ook de Japanse vertaling van ‘kleine aardbei’. De carrière van de jonge zangeres komt alsmaar vaker in een stroomversnelling terecht, met nu dus een show op de bovenverdieping van de AB als nieuw hoogtepunt.

Na twee uitstekende ep’s ging het na haar deelname in de populaire tv-quiz De Slimste Mens Ter Wereld allemaal een tikkeltje sneller voor Chibi. Ze won, mede dankzij haar ongespeelde oprechtheid, heel wat nieuwe hartjes, die ze daarna met CHIBUMIVERSE meteen een pak sneller deed slaan. Die ep maakte ze overigens samen met haar vriend Umi Defoort, die op zijn beurt weer achter de draaitafel van Zwangere Guy staat. Dat de mannen van STIKSTOF Chibi aanzetten tot het maken van muziek, lijkt intussen haast een uitgekomen sprookje. Nu zit er dus een debuutplaat aan te komen, waarvoor ze, naast Umi, ook de hulp van Jeroen De Pessemier van The Subs inschakelde. Dat we een stevig feestje tegemoet gingen, stond dus al in de sterren geschreven.

© CPU – Emiel Viellefont

Om dat feestje op gang te trappen, werd Promis3 uitgenodigd. En ook dat muzikale duo heeft de laatste tijd heel wat stappen in de goeie richting gezet. Na een samenwerking met Emma Bale en een plekje op de affiche van DOUR, ziet het ernaar uit dat er ook voor deze jongens een eerste groter project aan zit te komen. Dat ze in elk geval klaar zijn voor een stapje hogerop, maakten ze gisterenavond al duidelijk. Met de kracht van drie botsautokramen knalde Promis3 zulke harde beats door de boxen, dat zowat iedereen meteen enkele meters achteruit geblazen werd. Het duo maakt dus hyperpop met de hoofdletter H. Terwijl Andras zich bezighield met zijn arsenaal aan elektronische apparaten en drumpads, deed frontman Brent een poging om met zijn cowboyhoed het publiek om zijn vinger te winden.

Dat lukte niet meteen, maar geleidelijk aan kwamen de voorste rijen wel los. Dat kwam onder andere door een herwerking van Eiffel 65’s “Blue (Da Ba Dee)” en een gloednieuwe remix van laatste single “New Horizons”. Met zijn charisma wist de frontman dus een klein feestje te bouwen, overigens helemaal terecht, al beperkte het zich slechts tot de voorste rijen. Hoe dan ook wist Promis3 wel sfeer te brengen, waardoor de elektriciteit in de lucht al wat meer voelbaar werd.

© CPU – Emiel Viellefont

Een dik kwartier later was het dan de beurt aan Chibi Ichigo, die op de tonen van een mysterieuze intro het podium opwandelde. Wat er daarna volgde, kan eigenlijk niet anders omschreven worden dan een gigantische rave. Met behulp van Umi en DJ Jack vuurde ze drie kwartier lang al haar nummers in de vorm van een lange mix op het publiek af. Van de twaalf tracks die ze speelde, staan er zelfs slechts drie op het wereldwijde web. Je zou denken dat dat de sfeer niet meteen in de hand zou werken, maar niets bleek minder waar. Opener “Prachtig” ontpopte zich al meteen tot een knaller van formaat. Strakke beats doorkliefden de zaal, Umi speelde alsof zijn leven ervan afhing en Chibi pakte wederom uit met een diepe woordenwaterval.

Toen het nummer overliep in “Planeet (De Zon Is Veel Te Heet)”, verschenen er plots twee dansers uit de coulissen, die het geheel nog wat meer power wisten te geven. Zelden was een tracktitel toepasselijker, want ook in de zaal werd het heet. ‘Stil zijn is toch maar saai!’, riep Chibi in het daaropvolgende “Stop Waar Je Staat”, dat de zaal nog wat meer opjutte. De donkere clubsfeer die doorheen de Ancienne Belgique hing, kwam stilletjes aan tot een eerste kookpunt. En opnieuw was er dan met “Kleine Warme Kamer” een nummer dat de sfeer perfect weergaf. De zangeres, die zichzelf nu ook aan de choreografie waagde, zorgde bij dat nummer voor een dromerige toevoeging.

© CPU – Emiel Viellefont

Het was meteen ook het laatste greintje zuurstof dat Chibi ons gunde, want “Meer” greep de Ancienne Belgique meteen terug bij de keel. Toen Chibi voor het daaropvolgende “Sabineseption” zelf een plekje achter de draaitafels zocht, leek de bom eindelijk te ontploffen. Nadat eerst haar twee dansers hun momentje in de schijnwerpers kregen, maande ze het publiek aan om met z’n allen een feestje te bouwen op het podium. Dat liet de Club zich geen twee keer zeggen, want binnen de paar seconden stond er zowat vijftig man op de bühne. Bij opvolger “Zweef” werd iedereen dan weer terug de zaal in gejaagd, maar het hek was wel van de dam. Roepen, tieren, brullen en springen: de menigte had bloed geroken.

“Paranoia” gooide nog wat olie op het vuur en ook onuitgebrachte nummers “Camouflage” – ‘NIEUWE RAGE!’ – en het iets meer poppy “Waar Kom Je Vandaan” bleken op elk hun eigen manier hoogtepuntjes. Toch was het afsluiter “GRACHT” die, met verrassingsgast Jan Paternoster, de bom nog een laatste keer gigantisch hard deed ontploffen. En toch. Toch bleef er nog een piepklein stukje heel van de Ancienne Belgique. Gelukkig voor ons was dat alsnog genoeg voor Chibi om die laatste gewoon een tweede keer te brengen, met een nog hoger energiegehalte dan een paar minuten daarvoor. De zangeres sprong zelfs nog even het publiek in. 

© CPU – Emiel Viellefont

Ondanks het feit dat Chibi Ichigo geen uur speelde, wervelde ze toch als een gek door de Ancienne Belgique. Ze bewees daarmee dat ze haar status als een van ’s lands strafste opkomende acts helemaal waard is. De kleine aardbei groeide met andere woorden uit tot een grote diamant, die zelfs met nagenoeg enkel onuitgebrachte nummers op de setlist een feestje kan bouwen zoals je er maar een paar in je leven meemaakt. Het ziet er dus met andere woorden naar uit dat we nog lang niet alles hebben gehoord van deze zangeres, want haar debuutplaat lijkt er nu al eentje te worden voor in de eindejaarslijstjes; dat is na haar doortocht in de AB Club wel duidelijk. Onze mond viel open.

Komende zomer kan je Chibi Ichigo nog aan het werk zien op onder andere DOUR en Pukkelpop. Voorprogramma Promis3 staat overigens ook op de affiche van eerstgenoemde festival.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

(Intro)
Prachtig
Planeet (De Zon Is Veel Te Heet)
Stop Waar Je Staat
Kleine Warme Kamer
Meer
Sabineseption
Zweef
Paranoia
Camouflage
Waar Kom Je Vandaan
GRACHT (feat. Jan Paternoster)

GRACHT (feat. Jan Paternoster)

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Parcels @ Ancienne Belgique (AB): Flitsende muzikaliteit

De populariteit van Parcels lijkt alleen maar toe te nemen. Nadat de band een verschroeiende set speelde op Rock Werchter afgelopen zomer,…
LiveRecensies

It It Anita @ Ancienne Belgique (AB Club): Kortrijkse en Luikse wafelijzers op onze muil

It It Anita lijkt wel de naam van een system administrator die op het werk af en toe eens langskomt om de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo - "Prachtig"

Er zijn weinig festivals die afgelopen zomer geen bezoek kregen van Chibi Ichigo. En als ze er al stond, dan sloeg ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.