Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emma Bale – “Divide” (feat. Promis3)

© CPU – Sven Michiels

Emma Bale bracht vorig jaar haar langverwachte debuutalbum RETROSPECT uit, waaraan ze enkele jaren knutselde en waarvoor ze resoluut voor een volwassen popgeluid koos. Hulp kreeg ze hiervoor ook van Promis3, wellicht het leukste popduo van ons landje en tevens ook het voorprogramma van haar recente clubtour. Ze schreven voor haar album al samen enkele nummers, waarvan “get back” uiteindelijk het album haalde. Dat het goed klikt tussen deze jonge muzikanten, weerspiegelt zich nu in een eerste officiële samenwerking.

“Divide” brengt de tederheid van Emma Bale en het uitdagende van Promis3 perfect bij elkaar. De speelsheid in de productie zorgt er niet alleen voor dat het nummer behoorlijk catchy is, maar maakt dit misschien ook wel een van de beste nummers die Bale tot nu toe uitbracht. Het gewaagde refrein en de vrolijke bridge (die overigens gesampled is van “Payphone” van Maroon 5), stelen alvast ons hart. Promis3-zanger Brent Dielen zorgt met zijn warme stem voor de perfecte aanvulling terwijl Andras Vleminckx enkele uitgekiende productionele accenten legt. “Divide” zorgt bij ons alvast niet voor verdeelde meningen, maar stemt ons vooral gelukkig.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Eurosonic 2024 (Dag 1): Toekomst in het verleden

Naar jaarlijkse traditie transformeert Eurosonic Noorderslag (ESNS) Groningen in januari tot het epicentrum van de muzieksector. Gedurende drie dagen krijgen veelbelovende acts…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsRecensies

Emma Bale - 3.1 (★★★½): Zalfje voor de ziel

Tien jaar geleden schoot de carrière van de inmiddels 24-jarige Emma Bale uit de startblokken na haar deelname aan The Voice Kids….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.