Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 5 Seconds of Summer – “Me Myself & I”

© CPU – Toon Miermans (archief)

Amper twee weken geleden zaten Luke, Michael, Calum en Ashton de show van hun leven te geven in het Brusselse Paleis 12. Na twee jaar ongeduldig te moeten wachten kon 5 Seconds of Summer eindelijk het laatste album CALM live voorschotelen aan een hoop schreeuwende fans. Met gisteren Parijs als laatste halte is het Europese verhaal van de tour op zijn einde gelopen. De band is echter nog niet eens op de helft van hun wereldtournee en het nieuwe album staat al voor de deur. Als verrassing pakten de Australiërs gisteren wat pen en papier en onthulden ze één voor één de lange tracklist van een toen nog onbekend vijfde album. We zijn ondertussen een dag verder en samen met de nieuwste single “Me, Myself & I” kondigen ze nu officieel 5SOS5 aan. Het vijfde album, met een niet al te creatieve naam, telt negentien nummers waaronder “Complete Mess”, “Take My Hand” en nu ook dus deze nieuwe single.

We worden meteen overvallen met een stukje gitaar dat bijna doet vermoeden dat het een triest punknummer wordt. Beide blijken niet het geval te zijn. Het is enkel Luke die op “Me Myself & I” zijn verhaal vertelt. Geen sprookje weliswaar want het nummer gaat over weer een misgelopen relatie, een thema dat de band wel herhaaldelijk naar boven brengt. Vergeleken met de voorgaande twee singles is dit zonder twijfel het beste lied van de drie. Dit is vooral te danken aan het catchy refrein dat een optimistische draai geeft aan de boodschap. Toch is er halverwege een moment dat ons doet twijfelen aan de kwaliteit van “Me Myself & I”, opeens horen we een instrumentaal stuk dat iets te veel lijkt op een lied van The Chainsmokers (waar de band overigens al een samenwerking mee achter de rug heeft), en die invloeden hadden dan ook weer niet gehoeven. Wanneer de vertrouwde instrumenten opnieuw komen bovendrijven en de stem van Luke door onze oren galmt, wordt er gelukkig veel goed gemaakt. Hopelijk blijven ze deze toon aanhouden op hun toekomstige werk.

Het nieuwe album 5SOS5 wordt uitgebracht op 23 september later dit jaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chainsmokers - "Summertime Friends"

Kettingrokers sterven over het algemeen sneller dan niet-rokers. De muzikale boerenjaren van The Chainsmokers zijn dan ook wel ongeveer op een hand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Nieuwe single ILLENIUM & American Teeth - "Insanity"

Velen kennen ILLENIUM van zijn stevige future bass en trapmuziek, zoals op zijn samenwerking “Takeaway” met The Chainsmokers of zijn remix van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daya - "Her"

Het zou afbreuk doen aan haar discografie, maar Daya wordt volgens velen toch wel afgestempeld als one-hit wonder. Samen met The Chainsmokers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.