Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 5 Seconds of Summer – “Take My Hand”

Na twee jaar is 5 Seconds of Summer eindelijk helemaal terug, en het valt niet meer te ontkennen dat er nieuw album van de Australiërs zit aan te komen. Begin maart brachten ze nog “COMPLETE MESS” uit. Ze winden er dus geen doekjes om, want vandaag brengen ze gewoon weer een nieuwe single uit. De toon voor de nieuwe langspeler is dus gezet. Voor hun volgend album kiest de band er nu voor om alles zelf te schrijven en producen, en het resultaat mag er zijn. Een nieuwe lading muziek, een nieuwe wereldtour en gelukkige bandleden. Nu viert 5 Seconds of Summer zijn nieuwe tijdperk met de single “Take My Hand”.

Vergeleken met de vorige single is “Take My Hand” een heel ander nummer. Het enthousiasme van voorheen valt hier niet op terug te horen. In ruil krijgen we eerlijke teksten rechtstreeks uit het hart, vergezeld door een rustige melodie die ons doet wegdromen. Na een minuut worden we wakker geschud door drummer Ashton die het nummer wat pit probeert te geven met een ritmische beat. Echt op gang komt de plaat niet, maar dat is duidelijk ook niet de bedoeling van “Take My Hand”. Hoe langer het nummer bezig is, hoe meer spanning er wordt opgebouwd. Deze spanning ontploft in de bridge, die zonder twijfel het beste stuk is van het lied, het is de plek waar alle actie te vinden is. “Take My Hand” is een mooi lied dat niet teleurstelt, maar niet meteen de beste keuze lijkt voor een single.

Op zaterdag 23 april staat 5 Seconds of Summer in Paleis 12 te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

110 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

5 Seconds Of Summer - 5SOS5 (★★): Een lauwwarme douche

Toen 5 Seconds Of Summer in 2013 ineens wereldberoemd werd door in het voorprogramma van One Direction (jawel, die boyband van Harry…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 5 Seconds of Summer - “Older” (feat. Sierra Deaton)

Het duurt niet lang meer voor het vijfde studioalbum van 5 Seconds of Summer verschijnt. Over iets meer dan twee weken lost…
InstagramLiveRecensies

5 Seconds of Summer @ Paleis 12: Een technoclub in een popjasje

De vier Australiërs van 5 Seconds of Summer legden een lange weg af sinds hun oprichting in 2011, en hard werken wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.