Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 5 Seconds of Summer – “Take My Hand”

Na twee jaar is 5 Seconds of Summer eindelijk helemaal terug, en het valt niet meer te ontkennen dat er nieuw album van de Australiërs zit aan te komen. Begin maart brachten ze nog “COMPLETE MESS” uit. Ze winden er dus geen doekjes om, want vandaag brengen ze gewoon weer een nieuwe single uit. De toon voor de nieuwe langspeler is dus gezet. Voor hun volgend album kiest de band er nu voor om alles zelf te schrijven en producen, en het resultaat mag er zijn. Een nieuwe lading muziek, een nieuwe wereldtour en gelukkige bandleden. Nu viert 5 Seconds of Summer zijn nieuwe tijdperk met de single “Take My Hand”.

Vergeleken met de vorige single is “Take My Hand” een heel ander nummer. Het enthousiasme van voorheen valt hier niet op terug te horen. In ruil krijgen we eerlijke teksten rechtstreeks uit het hart, vergezeld door een rustige melodie die ons doet wegdromen. Na een minuut worden we wakker geschud door drummer Ashton die het nummer wat pit probeert te geven met een ritmische beat. Echt op gang komt de plaat niet, maar dat is duidelijk ook niet de bedoeling van “Take My Hand”. Hoe langer het nummer bezig is, hoe meer spanning er wordt opgebouwd. Deze spanning ontploft in de bridge, die zonder twijfel het beste stuk is van het lied, het is de plek waar alle actie te vinden is. “Take My Hand” is een mooi lied dat niet teleurstelt, maar niet meteen de beste keuze lijkt voor een single.

Op zaterdag 23 april staat 5 Seconds of Summer in Paleis 12 te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
InstagramLiveRecensies

5 Seconds of Summer @ ING Arena: Jong bloed wordt groot

De houdbaarheidsdatum van een boysband is meestal redelijk beperkt, al bewijzen vier Australiërs dat het wel degelijk anders kan. 5 Seconds of…
AlbumsFeatured albumsRecensies

5 Seconds Of Summer - 5SOS5 (★★): Een lauwwarme douche

Toen 5 Seconds Of Summer in 2013 ineens wereldberoemd werd door in het voorprogramma van One Direction (jawel, die boyband van Harry…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.