Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 5 Seconds of Summer – “COMPLETE MESS”

Vorig jaar vierde 5 Seconds of Summer hun tiende verjaardag met een nieuw nummer “2011”. Daarna was het weer even stil, maar vandaag brengen ze “COMPLETE MESS” uit. De single dient als eerste voorsmaakje van hun vijfde langspeler, waarvan de details nog onbekend zijn. Het is het vervolg van de Australiërs hun laatste album CALM, dat ondertussen al twee jaar geleden werd uitgebracht. In die tijd zijn drummer Ashton Irwin en zanger Luke Hemmings aan soloprojecten beginnen werken en is gitarist Michael Clifford zelfs getrouwd. Ze hebben in ieder geval niet stilgestaan want “COMPLETE MESS” is het eerste nummer waarbij het viertal alles volledig in eigen handen had, het is compleet zelf geschreven en geproducet.

Ondanks de titel is dit nummer geen “COMPLETE MESS”. Het laat het geëvolueerde geluid van de groep horen. Dat 5 Seconds of Summer ooit gekend wou worden als poppunkgroep, is nu moeilijk te geloven met hun nieuw geluid dat een experimentele draai geeft aan pop. De titel van het nummer is overigens een leuke verwijzing naar een oud t-shirt dat vaak gedragen werd door zanger Luke Hemmings, iets dat de fans wel weten te appreciëren. Maar “COMPLETE MESS” gaat dieper dan enkel een t-shirt, de teksten verwijzen naar de chaos die voorkomt uit een relatie. Wat we vandaag te horen krijgen is een nieuwe versie van het viertal met een meer volwassen geluid. Het doet denken aan hun beginjaren, maar is toch vernieuwend. Het geeft alvast de rode draad doorheen hun opkomend album aan.

Samen met de nieuwe plaat kondigde de groep ook aan hun No Shame Tour verder te hervatten, na die vaak uit te stellen vanwege de COVID-19 pandemie. 2022 zou wel eens het jaar van 5 Seconds of Summer kunnen worden.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
InstagramLiveRecensies

5 Seconds of Summer @ ING Arena: Jong bloed wordt groot

De houdbaarheidsdatum van een boysband is meestal redelijk beperkt, al bewijzen vier Australiërs dat het wel degelijk anders kan. 5 Seconds of…
AlbumsFeatured albumsRecensies

5 Seconds Of Summer - 5SOS5 (★★): Een lauwwarme douche

Toen 5 Seconds Of Summer in 2013 ineens wereldberoemd werd door in het voorprogramma van One Direction (jawel, die boyband van Harry…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.