Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Flume – “Escape” (feat. KUČKA & QUIET BISON) & “Palaces” (feat. Damon Albarn)

© CPU – Toon Miermans

De afgelopen weekends kon het prestigieuze Coachella al twee keer proeven van Palaces, het splinternieuwe album van Flume dat in het verschiet ligt. Op de officiële release moeten we nog iets minder dan een maand geduld oefenen, maar de tracklist belooft alvast bijzonder veel goeds. Eerste single “Say Nothing” werd een commercieel getint radiohitje, waarvoor Harley de hulp inschakelde van de Australische rijzende ster MAY-A. Opvolger “Sirens” werd dan weer gekleurd door Caroline Polachek en nu staan er alweer twee nieuwe voorsmaakjes klaar. Voor “Escape” kon Flume rekenen op QUIET BISON en ondertussen bijna vaste waarde KUČKA, terwijl titeltrack “Palaces” met Damon Albarn een echte eyecatcher heeft.

Ondanks dat beide nummers samen worden gelost, verschillen ze bijzonder hard. Zo zal het vooral “Escape” zijn dat grote menigtes gek kan maken komende zomer, gezien het nummer puur Flume klinkt. Met vier minuten op de klok katapulteert de Australiër je meteen richting een psychedelische dansvloer, terwijl de sterretjes en hoekige beats je afwisselend om de oren vliegen. KUČKA’s stem zorgt daarbij voor een ietwat schattige toevoeging, tot die door Flume onder handen wordt genomen in de refreinen. Stevige uppercuts in de vorm van drops komen lekker binnen, al zit er ook bij “Escape” natuurlijk een ietwat commercieel randje aan vast, maar het epische einde doet ons dat door de vingers zien.

Dat is bij “Palaces”, eigenlijk tegen de verwachtingen, net andersom. Geen grootse explosies, maar een eerder kalmerend en euforisch nummer waar Albarns stem de ideale toevoeging aan blijkt te zijn. Flume dropt ons ergens in een tropisch regenwoud, omringd door de kleurrijkste fluitende vogeltjes. Geleidelijk aan komt er zo een minimalistische piano bij kijken en horen we op de achtergrond wat idyllische elektronica opzwellen. Het is dan ook geen wonder dat “Palaces” zal fungeren als afsluiter van het album, want met nog wat ronkende bassen trillen onze trommelvliezen nog even na. Een kleine vijf minuten in een tropische droom, waarin niets moet en alles mag. Met een glimlach op ons gezicht. Ook dat is Flume.

Palaces verschijnt op 20 mei. Komende zomer speelt Flume op DOUR.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume - "Sirens" (feat. Caroline Polachek)

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de…
AlbumsRecensies

CUT_ - Egolove (★★★): Eclectische electro en middelmatige pop

Als er een stad is die zichzelf het muzikale mekka van Nederland kan noemen, is dat zonder twijfel Amsterdam. Zijn pittoreske grachtstraatjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.