Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume – “Sirens” (feat. Caroline Polachek)

©CPU- Toon Miermans

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de Australische producer al enkele broodkruimels van zijn draaitafel vallen, zoals “Say Nothing” met zangeres MAY-A (dat te weinig potten kon breken) en ook twee remixen, waarvan één puntgaaf exemplaar verstopt zat in een ‘behind the scenes’-video. Palaces is Flume’s derde album, na Skin en debuutalbum Flume. Die laatste is ondertussen al tien jaar oud en Skin leverde hem een Grammy op voor beste elektronica album. Palaces moet de volgend uiting worden van zijn ontegensprekelijke talent voor experimentele electropop.

De volgende broodkruimel in het rijtje is “Sirens”. Waar “Say Nothing” nog tekort schoot, en te veel binnen de conventionele poplijntjes probeerde te kleuren naar reputatie, neigt “Sirens” al veel meer naar wat we van de Australiër mogen verwachten. Het is de Amerikaanse zangeres Caroline Polachek die met haar psychedelische en evangelistische stem het voortouw neemt, vooraleer Flume zich op de achtergrond laat uitleven zoals hij alleen dat kan. Spelend op de rand van wat nog ritme of überhaupt muziek genoemd kan worden, slaagt hij er in een melodie te brengen die Polacheks stem nóg sterker laat uitkomen. Haar magische stem is als een baken van hoop en licht te midden van de gecontroleerde chaos van Flume. Met “Sirens” bevestigt Flume zijn talent als experimenteel electropopfenomeen, maar echt buiten zijn comfortzone treedt hij nog steeds niet. De iets meer gewaagdere nummers laten waarschijnlijk op zich wachten tot 20 mei.

Daarvan zal ook het Belgische publiek uitgebreid kunnen proeven. Zo komt Flume begin juli naar Dour om Palaces in levende lijve te presenteren. Intussen blijven we afwachten tot er nieuwe broodkruimels van de draaitafel van de Australiër vallen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek - "Dang"

Met haar tweede langspeler Desire, I Want To Turn Into You bevestigde Caroline Polachek moeiteloos dat ze een van de spannendste artiesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza & Flume - "Silent Assassin"

De in Zimbabwe geboren, Australische Tkay Maidza is terug. Na de trilogie van ep’s genaamd Last Year Was Weird (Pt. 1, 2…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.