Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume – “Sirens” (feat. Caroline Polachek)

©CPU- Toon Miermans

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de Australische producer al enkele broodkruimels van zijn draaitafel vallen, zoals “Say Nothing” met zangeres MAY-A (dat te weinig potten kon breken) en ook twee remixen, waarvan één puntgaaf exemplaar verstopt zat in een ‘behind the scenes’-video. Palaces is Flume’s derde album, na Skin en debuutalbum Flume. Die laatste is ondertussen al tien jaar oud en Skin leverde hem een Grammy op voor beste elektronica album. Palaces moet de volgend uiting worden van zijn ontegensprekelijke talent voor experimentele electropop.

De volgende broodkruimel in het rijtje is “Sirens”. Waar “Say Nothing” nog tekort schoot, en te veel binnen de conventionele poplijntjes probeerde te kleuren naar reputatie, neigt “Sirens” al veel meer naar wat we van de Australiër mogen verwachten. Het is de Amerikaanse zangeres Caroline Polachek die met haar psychedelische en evangelistische stem het voortouw neemt, vooraleer Flume zich op de achtergrond laat uitleven zoals hij alleen dat kan. Spelend op de rand van wat nog ritme of überhaupt muziek genoemd kan worden, slaagt hij er in een melodie te brengen die Polacheks stem nóg sterker laat uitkomen. Haar magische stem is als een baken van hoop en licht te midden van de gecontroleerde chaos van Flume. Met “Sirens” bevestigt Flume zijn talent als experimenteel electropopfenomeen, maar echt buiten zijn comfortzone treedt hij nog steeds niet. De iets meer gewaagdere nummers laten waarschijnlijk op zich wachten tot 20 mei.

Daarvan zal ook het Belgische publiek uitgebreid kunnen proeven. Zo komt Flume begin juli naar Dour om Palaces in levende lijve te presenteren. Intussen blijven we afwachten tot er nieuwe broodkruimels van de draaitafel van de Australiër vallen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek - "Blood and Butter"

Caroline Polachek is mogelijk een van de spannendste popartiesten van het moment. Haar debuutalbum, Pang, bleek een schot in de roos en TikTok…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek - "Welcome To My Island"

Elke popfan die nog niet van Caroline Polachek gehoord heeft, willen we bij deze met spoed verzoeken om kennis te maken met…
AlbumsRecensies

Hyd - CLEARING (★★★★½): Een zuivering voor geest en ziel

“Hey QT” was een introductie van jewelste voor Hayden Dunham, die toen onder de naam QT hun debuut maakte in 2014 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.