Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume – “Sirens” (feat. Caroline Polachek)

©CPU- Toon Miermans

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de Australische producer al enkele broodkruimels van zijn draaitafel vallen, zoals “Say Nothing” met zangeres MAY-A (dat te weinig potten kon breken) en ook twee remixen, waarvan één puntgaaf exemplaar verstopt zat in een ‘behind the scenes’-video. Palaces is Flume’s derde album, na Skin en debuutalbum Flume. Die laatste is ondertussen al tien jaar oud en Skin leverde hem een Grammy op voor beste elektronica album. Palaces moet de volgend uiting worden van zijn ontegensprekelijke talent voor experimentele electropop.

De volgende broodkruimel in het rijtje is “Sirens”. Waar “Say Nothing” nog tekort schoot, en te veel binnen de conventionele poplijntjes probeerde te kleuren naar reputatie, neigt “Sirens” al veel meer naar wat we van de Australiër mogen verwachten. Het is de Amerikaanse zangeres Caroline Polachek die met haar psychedelische en evangelistische stem het voortouw neemt, vooraleer Flume zich op de achtergrond laat uitleven zoals hij alleen dat kan. Spelend op de rand van wat nog ritme of überhaupt muziek genoemd kan worden, slaagt hij er in een melodie te brengen die Polacheks stem nóg sterker laat uitkomen. Haar magische stem is als een baken van hoop en licht te midden van de gecontroleerde chaos van Flume. Met “Sirens” bevestigt Flume zijn talent als experimenteel electropopfenomeen, maar echt buiten zijn comfortzone treedt hij nog steeds niet. De iets meer gewaagdere nummers laten waarschijnlijk op zich wachten tot 20 mei.

Daarvan zal ook het Belgische publiek uitgebreid kunnen proeven. Zo komt Flume begin juli naar Dour om Palaces in levende lijve te presenteren. Intussen blijven we afwachten tot er nieuwe broodkruimels van de draaitafel van de Australiër vallen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Auder - "we2assume2many2roles"

De Frans-Britse zangeres Lauren Auder kende haar eerste stappen op SoundCloud en stond bekend voor haar inventieve beats en intrigerende raps. Muzikaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Felicita - "Spalarkle (Alys)" (feat. Caroline Polachek)

De PC Music-wereld is beroemd en geliefd, want het Londense label van A.G. Cook heeft hyperpop en elektronische muziek ontzettend veel nieuwe…
LiveRecensies

Caroline Polachek @ Trix: Verlangen en verlossing

Het is amper twee weken geleden dat we Caroline Polacheks tweede album niet minder dan vijf sterren gaven en gisteren stond de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.