Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume – “Sirens” (feat. Caroline Polachek)

©CPU- Toon Miermans

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de Australische producer al enkele broodkruimels van zijn draaitafel vallen, zoals “Say Nothing” met zangeres MAY-A (dat te weinig potten kon breken) en ook twee remixen, waarvan één puntgaaf exemplaar verstopt zat in een ‘behind the scenes’-video. Palaces is Flume’s derde album, na Skin en debuutalbum Flume. Die laatste is ondertussen al tien jaar oud en Skin leverde hem een Grammy op voor beste elektronica album. Palaces moet de volgend uiting worden van zijn ontegensprekelijke talent voor experimentele electropop.

De volgende broodkruimel in het rijtje is “Sirens”. Waar “Say Nothing” nog tekort schoot, en te veel binnen de conventionele poplijntjes probeerde te kleuren naar reputatie, neigt “Sirens” al veel meer naar wat we van de Australiër mogen verwachten. Het is de Amerikaanse zangeres Caroline Polachek die met haar psychedelische en evangelistische stem het voortouw neemt, vooraleer Flume zich op de achtergrond laat uitleven zoals hij alleen dat kan. Spelend op de rand van wat nog ritme of überhaupt muziek genoemd kan worden, slaagt hij er in een melodie te brengen die Polacheks stem nóg sterker laat uitkomen. Haar magische stem is als een baken van hoop en licht te midden van de gecontroleerde chaos van Flume. Met “Sirens” bevestigt Flume zijn talent als experimenteel electropopfenomeen, maar echt buiten zijn comfortzone treedt hij nog steeds niet. De iets meer gewaagdere nummers laten waarschijnlijk op zich wachten tot 20 mei.

Daarvan zal ook het Belgische publiek uitgebreid kunnen proeven. Zo komt Flume begin juli naar Dour om Palaces in levende lijve te presenteren. Intussen blijven we afwachten tot er nieuwe broodkruimels van de draaitafel van de Australiër vallen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stealing Sheep - "Never Gonna Live Up"

De vorige plaat van Stealing Sheep was een uitstapje naar een andere wereld: de apocalyptische, absurde wildernis van de cultanimatiefilm La Planète…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.