Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume – “Say Nothing” (feat. MAY-A)

©CPU- Toon Miermans

De mist rond het experimentele popfenomeen Flume, oftewel Harley Streten, lijkt zachtjesaan op te trekken. Na een dikke twee jaar zonder echt noemenswaardige muzikale projecten draait de motor weer warm rond de Australische artiest, dj en producer. Het eerste wapenfeit van die heropstanding is “Say Nothing”, een samenwerking met de Australische zangeres MAY-A. De single moet de voorbode zijn van een jaar waarin Flume zich weer naar de internationale top van de experimentele electropop speelt, een decennium nadat zijn debuutalbum de wereld deed proeven van wat de jonge Australiër in zijn mars heeft.

Als je weet welke tegendraadse chaotische harmonie en spetterende beats Flume uit zijn mengpaneel kan laten stromen, is “Say Nothing” toch een lichte ontgoocheling. Het nummer lijkt voortdurend te werken naar een grote ontknoping, maar die blijft lang achterwege. Het is in veel opzichten een terugkeer naar de conventionele pop van zijn laatste album Skin, uit 2016, iets wat zijn achterban toen niet echt kon smaken. Sindsdien leek de Australische artiest meer en meer het experimentele weer op te zoeken van zijn beginjaren, bijvoorbeeld met de verfrissende en knallende mixtape Hi This Is Flume uit 2019. Die gewaagdheid is nu verdwenen. “Say Nothing” kleurt netjes binnen de lijntjes van de commerciële pop, met een traditionele opbouw, een prominente rol voor zangeres MAY-A (die die rol overigens met verve invult) en breekt weinig potten. Enkel op de achtergrond en in de laatste 35 seconden lijkt Flume zichzelf de vrijheid te gunnen om als vanouds te spelen met zijn mengpaneel.

Op 20 mei moet de apotheose volgen met het nagelnieuwe album Palaces. Daarvan is deze “Say Nothing” het speerpunt, wat kan verklaren waarom Flume het hier op veilig speelt. Ook België mag meegenieten van het Australische electrogeweld: Flume komt begin juli met zijn nieuw album naar Dour afgezakt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush - "Honey"

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Why Don't We - "How Do You Love Somebody"

De populaire Amerikaanse jongensgroep Why Don’t We is terug met nieuwe muziek. Vorig jaar bracht de groep hun voorlopig laatste album The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.