Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume – “Say Nothing” (feat. MAY-A)

©CPU- Toon Miermans

De mist rond het experimentele popfenomeen Flume, oftewel Harley Streten, lijkt zachtjesaan op te trekken. Na een dikke twee jaar zonder echt noemenswaardige muzikale projecten draait de motor weer warm rond de Australische artiest, dj en producer. Het eerste wapenfeit van die heropstanding is “Say Nothing”, een samenwerking met de Australische zangeres MAY-A. De single moet de voorbode zijn van een jaar waarin Flume zich weer naar de internationale top van de experimentele electropop speelt, een decennium nadat zijn debuutalbum de wereld deed proeven van wat de jonge Australiër in zijn mars heeft.

Als je weet welke tegendraadse chaotische harmonie en spetterende beats Flume uit zijn mengpaneel kan laten stromen, is “Say Nothing” toch een lichte ontgoocheling. Het nummer lijkt voortdurend te werken naar een grote ontknoping, maar die blijft lang achterwege. Het is in veel opzichten een terugkeer naar de conventionele pop van zijn laatste album Skin, uit 2016, iets wat zijn achterban toen niet echt kon smaken. Sindsdien leek de Australische artiest meer en meer het experimentele weer op te zoeken van zijn beginjaren, bijvoorbeeld met de verfrissende en knallende mixtape Hi This Is Flume uit 2019. Die gewaagdheid is nu verdwenen. “Say Nothing” kleurt netjes binnen de lijntjes van de commerciële pop, met een traditionele opbouw, een prominente rol voor zangeres MAY-A (die die rol overigens met verve invult) en breekt weinig potten. Enkel op de achtergrond en in de laatste 35 seconden lijkt Flume zichzelf de vrijheid te gunnen om als vanouds te spelen met zijn mengpaneel.

Op 20 mei moet de apotheose volgen met het nagelnieuwe album Palaces. Daarvan is deze “Say Nothing” het speerpunt, wat kan verklaren waarom Flume het hier op veilig speelt. Ook België mag meegenieten van het Australische electrogeweld: Flume komt begin juli met zijn nieuw album naar Dour afgezakt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MAY-A - "Your Funeral"

In haar thuisland is Maya Cumming al een redelijk bekende naam, maar tegenwoordig lijkt ook de rest van de wereld stilletjes aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ellie Goulding - "By The End Of The Night"

Ellie Goulding zette gedurende enkele jaren de hitlijsten in vuur en vlam met nummers als “Burn” en “Love Me Like You Do“….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.