Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint – “Hips”

© CPU – Joost Van Hoey

We hebben er lang op moeten wachten, maar na bijna acht jaar zit er binnen afzienbare tijd nog eens een nieuwe langspeler van Warpaint aan te komen. Uit Radiate Like This kregen we de afgelopen weken al enkele voorsmaakjes te horen, die eigenlijk alweer het beste doen verwachten. Zo was “Stevie” een oase van rust en knipoogde “Champion” richting de lichte elektronische invloeden van The xx. Stuk voor stuk dromerige toppertjes dus, waardoor ons hart een sprongetje maakte toen er met “Hips” alweer een nieuw singletje op ons scherm popte.

De nieuwste creatie van Warpaint gaat zelfs de wat zwoelere richting uit, waardoor er bij de eerste tonen meteen de naam ‘Sylvie Kreusch’ door onze gedachtengang schiet. Met wat Oosters klinkende synths en koortsdromerige percussie kruipt “Hips” binnen de kortste keren onder je huid. Toch zit nog steeds dat dromerige randje verstopt in het nummer, want in de refreinen krijgen we ietwat rustigere ‘o-oh oh oh’s’ te horen. Een soort licht psychedelisch tripje dus, die nieuwe single van Warpaint. Een ding is wel duidelijk: de muziek doet de tracktitel alle eer aan, want onze heupen wiegen gewillig heen en weer.

Radiate Like This verschijnt op 6 mei. Op 26 mei speelt Warpaint in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzie Reid - "Warpaint"

Het gaat snel voor Lizzie Reid. Ze bracht pas vorig jaar haar allereerste ep Cubicle uit en inmiddels was ze al bij verschillende optredens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.