Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint – “Stevie”

© CPU – Joost Van Hoey

We hebben lang moeten wachten op een nieuwe plaat van Warpaint, maar op 6 mei ligt Radiate Like This in de rekken. Net zoals voor veel andere bands was de opnameprocedure van hun nieuwe album iets anders aangezien ze door corona noodgedwongen moesten improviseren en vanuit hun eigen vier muren werkten. Elk van de vier bandleden bouwde daarom een kleine studio in hun eigen verblijf en zo konden ze alsnog aan die langverwachte opvolger van Heads Up werken. Als producer schakelden ze deze keer Sam Petts-Davis in, die ook al werkte voor Radiohead, Red Hot Chili Peppers en Frank Ocean. Eind januari kregen we een geslaagde eerste single in de vorm van “Champion” en ook het fonkelende “Stevie” doet veel goeds voorspellen.

Warpaint is de rust zelve op “Stevie” en weet zonder al te veel tierlantijntjes opnieuw een fijn nummer neer te zetten. De gitaar straalt een aangename warmte uit en zorgt voor een aangenaam ankerpunt waar je je even in kan verliezen. De zachte zang van Emily Kokal brengt luchtigheid in “Stevie” en kan tijdens het refrein ook wat meer variatie geven zodat het niet snel eentonig wordt. In het midden komt er verrassend genoeg nog wat schwung in het geheel alvorens de band het nummer opnieuw geleidelijk aan laat uitlopen. Knap en vooral veelbelovend voor de rest van de vierde plaat.

Radiate Like This verschijnt op 6 mei. Op 26 mei speelt Warpaint in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1923 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzie Reid - "Warpaint"

Het gaat snel voor Lizzie Reid. Ze bracht pas vorig jaar haar allereerste ep Cubicle uit en inmiddels was ze al bij verschillende optredens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.