Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint – “Champion”

© CPU – Joost Van Hoey

Het laatste studioalbum van Warpaint dateert ondertussen al van 2016, maar daar lijkt zeer binnenkort verandering in te komen. Het Amerikaanse viertal bracht vorig jaar wel nog “Lilys” uit, maar dat nummer fungeerde als soundtrack van de HBO-serie Made for Love. Dat er wat op til was binnen de band, bleek al uit het feit dat er terug concerten werden aangekondigd. Nu krijgt de comeback van de dames nog wat meer vorm, want met “Champion” krijgen we het eerste streepje albumgerelateerde muziek in meer dan vijf jaar te horen. Deze single is daarbovenop ook nog eens het eerste voorsmaakje van Radiate Like This, dat in mei het levenslicht ziet.

De nieuwste creatie van Warpaint duurt net iets minder dan vijf minuten, al mocht dat gerust nog wat langer zijn. Met een chille beat komt de track gemoedelijk op gang, waarna er geleidelijk aan een zwoel gitaartje bij komt kijken. De stemmen van de dames nemen je mee richting een zee van tijd, waarin niets moet en alles mag. Het nummer kabbelt op die manier een beetje voort, maar na verloop van tijd breekt het wat grootser open. Met een mix van gitaren en beats die knipogen naar The xx (let ook op de subtiele sample van Jamie xx’ “Hold Tight” helemaal aan het begin) weet het viertal ons definitief over de streep te trekken. De eerste single van het nieuwe Warpaint-album smaakt met andere woorden naar meer!

Radiate Like This verschijnt op 6 mei. Op 26 mei speelt Warpaint in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1966 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "champion" (feat. Jordan Mackampa)

Het is weinig overdreven om te zeggen dat blackwave. zich op relatief korte tijd heeft weten te settelen in het Belgische muzieklandschap….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.