Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint – “Champion”

© CPU – Joost Van Hoey

Het laatste studioalbum van Warpaint dateert ondertussen al van 2016, maar daar lijkt zeer binnenkort verandering in te komen. Het Amerikaanse viertal bracht vorig jaar wel nog “Lilys” uit, maar dat nummer fungeerde als soundtrack van de HBO-serie Made for Love. Dat er wat op til was binnen de band, bleek al uit het feit dat er terug concerten werden aangekondigd. Nu krijgt de comeback van de dames nog wat meer vorm, want met “Champion” krijgen we het eerste streepje albumgerelateerde muziek in meer dan vijf jaar te horen. Deze single is daarbovenop ook nog eens het eerste voorsmaakje van Radiate Like This, dat in mei het levenslicht ziet.

De nieuwste creatie van Warpaint duurt net iets minder dan vijf minuten, al mocht dat gerust nog wat langer zijn. Met een chille beat komt de track gemoedelijk op gang, waarna er geleidelijk aan een zwoel gitaartje bij komt kijken. De stemmen van de dames nemen je mee richting een zee van tijd, waarin niets moet en alles mag. Het nummer kabbelt op die manier een beetje voort, maar na verloop van tijd breekt het wat grootser open. Met een mix van gitaren en beats die knipogen naar The xx (let ook op de subtiele sample van Jamie xx’ “Hold Tight” helemaal aan het begin) weet het viertal ons definitief over de streep te trekken. De eerste single van het nieuwe Warpaint-album smaakt met andere woorden naar meer!

Radiate Like This verschijnt op 6 mei. Op 26 mei speelt Warpaint in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Warpaint - Radiate Like This (★★★★): Stralende wedergeboorte

Toen Warpaint rond 2008 voor haar neus aan het venster stak, werd ze tegen wil en dank steeds bestempeld als ‘die vrouwengroep’….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Hips"

We hebben er lang op moeten wachten, maar na bijna acht jaar zit er binnen afzienbare tijd nog eens een nieuwe langspeler…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Stevie"

We hebben lang moeten wachten op een nieuwe plaat van Warpaint, maar op 6 mei ligt Radiate Like This in de rekken. Net zoals…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.