Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAKOMO – “Call Me Out”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

2020 had alles om het jaar van JAKOMO te worden. Een veelbelovend parcours in Humo’s Rock Rally dat uiteindelijk tot de finale zou leiden en toenemende naambekendheid in Vlaanderen en Brussel. 2020 werd echter ook het jaar van mondmaskers en social distancing. Singles als “Onlyu” en “Luna Park” werden wel opgepikt, maar vonden begrijpelijkerwijs zelden een podium. Nu de zon weer wat feller schijnt, heeft hun zomerse ‘suave rock’ wel alles om een livepubliek in vervoering te brengen. Voor wie niet weet wat dat betekent: denk aan slome slackergeluiden à la Mac DeMarco en Whitney, maar dan met hier en daar een verrassende tempowijziging.

“Call Me Out” is de eerste single van een aankomende debuutplaat. Wat meteen opvalt, is dat de single het gaspedaal harder indrukt dan op vorig werk. Ook de stem van zanger Julien Tanghe komt directer binnen, zonder haar kenmerkende zwoelheid te verliezen. De single blijft desondanks ontegensprekelijk trouw aan de eigenheid die de groep de voorbije jaren opbouwde. Soms met zachte hand, soms met een hoekige tempowijziging laat de groep ons muzikaal alle hoeken van de kamer zien. JAKOMO is het soort groep dat er op een nummer van minder dan drie minuten in slaagt om de luisteraars toch meerdere keren te verrassen. Een goeie band met andere woorden.

Op het debuutalbum moeten we nog tot de lente van 2023 wachten, maar in afwachting daarvan speelt de band onder andere op 24 mei in BarBroos.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 1): Perfecte opbouw zonder échte ontploffing

Wie vorig jaar aanwezig was, weet dat Rock Olmen een gezellig buurtfestival is, maar dan wel één dat heel erg ‘rock on’…
InstagramLiveRecensies

Lovejoy @ Trix: Gillen van plezier

Het verhaal van Lovejoy is een aaneenschakeling van succes. De band ging oorspronkelijk in de Trix Bar staan, maar nadat alle kaarten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.