Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAKOMO – “Luna Park”

© Anne Ballon

‘Suave rock’, zo noemen de vier Brusselse jongens van JAKOMO hun eigen muziek. Suave rock is een mix tussen de slome slacker pop van Mac DeMarco, de bloedmooie melodieën van Whitney en het spannende, verrassende karakter én de DIY-insteek van mede-Belgen Robbing Millions. Die combinatie zorgt voor een sound die voor een slechts drie jaar oude band eerst en vooral bijzonder uniek klinkt. Spannende nummers als “Resolutions” zijn daar het levende bewijs van. Zich bewijzen mogen de Brusselaars ook doen dit najaar, want ze hebben in de herfst enerzijds de halve finale van Humo’s Rock Rally en anderzijds de release van een allereerste ep in hun agenda staan.

Single “Onlyu”, die op Fastbreak, de in het najaar verschijnende ep, terecht zal komen, was al een zomerse laidback hit en ook nieuwe worp “Luna Park” zit in dat schuitje. Een alsmaar voortduwende baslijn, een zwoel gitaarmelodietje en een weemoedige tekst over eenzaamheid zorgen voor een dromerig gevoel. Leg daarbovenop de details in het nummer, zoals tempowisselingen en die geweldige synthklanken in de achtergrond, en je weet dat JAKOMO wederom een hit heeft geschreven die enerzijds enorm catchy is en anderzijds zeer expressief. Humo’s Rock Rally, hou je vast, want JAKOMO komt een lo-fi sfeertje brengen om nog lang te koesteren.

Op donderdag 9 juli speelt JAKOMO een tuinconcertje in Sint-Pieters-Woluwe. Op zondag 4 oktober is het tijd voor de halve finale van Humo’s Rock Rally.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 1): Perfecte opbouw zonder échte ontploffing

Wie vorig jaar aanwezig was, weet dat Rock Olmen een gezellig buurtfestival is, maar dan wel één dat heel erg ‘rock on’…
InstagramLiveRecensies

Lovejoy @ Trix: Gillen van plezier

Het verhaal van Lovejoy is een aaneenschakeling van succes. De band ging oorspronkelijk in de Trix Bar staan, maar nadat alle kaarten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.