Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JAKOMO – “Onlyu”

© Anne Ballon

De beloftevolle jongens van JAKOMO hebben Brussel als uitvalsbasis, al laten ze de stadsdrukte liever achterwege om (vooralsnog louter figuurlijk) te floreren in de gelukzalige sfeer die natuurlijke bloemenperkjes zoals hierboven uitstralen. Met hun zelfverklaarde suave rock bewandelt het viertal paden die nog niet plat getreden zijn; paden waarop waaierige sloomheid een deugd wordt en een DIY-aandoende sympathie de weg wijst. Die insteek leverde JAKOMO al verschillende memorabele singles en uitbundige concerten op. Niet voor niets dat ze zich binnenkort mogen bewijzen in de halve finale van Humo’s Rock Rally. Met nieuwste worp “Onlyu” zullen ze de jury alvast kunnen bedwelmen; succes gegarandeerd!

“Onlyu” is een gigantisch laidback plaatje dat perfect past bij drukkende zomeravonden of de nostalgische opflakkering van herinneringen aan dergelijke escapades. Wanneer het effect van die namiddagterrasjes voelbaar wordt, er nog wat ongeuite sentimenten rondspoken, maar je vooral beseft hoe easy-going en simpel het soms kan zijn. “Onlyu” houdt ons in z’n charmante greep vol indie wazigheid en we hebben er zelfs geen idee meer van hoe we in staat waren om nog deftige volzinnen te creëren na deze verslavende soft(ie)drug. JAKOMO weet hier weer op alle vlakken te scoren. Ze brengen een frisse wind met zich mee, terwijl ze maximaal inzetten op die lo-fi nevel en de boel boeiend weten te houden. Een combinatie om te koesteren.

Op 5 maart speelt JAKOMO in Kavka (Antwerpen) met Cesar Quinn. Op 14 maart staan ze in Trix (Antwerpen) ikv Humo’s Rock Rally.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 maart 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief