Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor – “Foxglove”

Stilzitten? Dat woord kennen de mannen van de Britse band Boston Manor niet. De afgelopen jaren is de band uit Blackpool van een belofte uitgegroeid tot een stabiele blijver. Na het uitbrengen van eerdere albums, was het GLUE waarmee de mannen bijna twee jaar geleden hun stempel wisten te drukken in de muziekwereld. Eind vorig jaar werden we getrakteerd op een ep met onder andere “Algorithm” en “Carbon Mono“. Daar was al een eigen, industriële, sound op te horen en dit heeft Boston Manor feilloos doorgetrokken naar “Foxglove”.

“Foxglove” gaat over het verliezen van de controle over jezelf. Opgevoerd met stevig gitaarwerk horen we dit terug in het catchy refrein: ‘These fucking problems keep following me’ / ‘Maybe I’m the problem’. Naast het haast dansbare refrein voelt het nummer aan als een goede mix van pop en alternatief, precies zoals we gewend zijn van Boston Manor. Richting het einde barst de boel open en gooit zanger Henry Cox er zelfs een schreeuw met metalinvloeden uit. In “Foxglove” komen alle elementen samen die Boston Manor herkenbaar en eigen maken. Met de festivals op komst laat Boston Manor ons zien dat deze succesformule nog steeds werkt.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

17 posts

About author
houdt van truffel
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
LiveRecensies

Alexisonfire @ Trix: Hypnotiserende nostalgie

Dat Alexisonfire onzekere tijden heeft gekend, weet intussen iedere fan van het vijftal. Tien jaar geleden hield de band namelijk even op…
AlbumsRecensies

Boston Manor – Datura (★★★★): Poppunk in een duister jasje

De Britten van Boston Manor zijn intussen geen onbekenden meer. Ze worden door zowel fans als recensenten op handen gedragen en bewezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.