Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor – “Algorithm”

Boston Manor is al langer niet meer aan hun proefstuk toe. De Britse band uit de badstad Blackpool maakte de afgelopen jaren een enorme progressie en zag dat beloond met een steeds groter wordend publiek. Hun sound en identiteit heeft de band inmiddels gevonden, zo bewezen ze het afgelopen jaar nog op hun derde langspeler Glue. Door de corona-pandemie moest de bijbehorende tour wel uitgesteld worden, maar door de zeeën van tijd dook het vijftal wel opnieuw de studio in. Eind augustus deelden ze met “Carbon Mono” nog een puike single en dat doen ze nu opnieuw met “Algorithm”.

Een scheurende gitaarriff zet in de intro de toon alvorens de rest van de band op “Algorithm” invalt en het hek helemaal van de dam is. Het nummer is een perfecte middenweg tussen pop en het meer ruiger gitaarwerk en dat zonder in de cliché muziek in de stijl van Imagine Dragons of Måneskin verzeild te geraken. Het refrein van “Algorithm” wordt weids opengetrokken en heeft een leuke catchyness die het nummer haast verslavend maakt. Leuk ook hoe het nummer steeds verder openbloeit en naar het einde toe als een echte hymne aanvoelt. Boston Manor wervelt weer op “Algorithm” en toont dat hun succesformule nog steeds even veel power en originaliteit bevat.

Op zaterdag 18 juni kan je Boston Manor aan het werk zien op de jubileums-editie van Graspop Metal Meeting in Dessel.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2032 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
LiveRecensies

Alexisonfire @ Trix: Hypnotiserende nostalgie

Dat Alexisonfire onzekere tijden heeft gekend, weet intussen iedere fan van het vijftal. Tien jaar geleden hield de band namelijk even op…
AlbumsRecensies

Boston Manor – Datura (★★★★): Poppunk in een duister jasje

De Britten van Boston Manor zijn intussen geen onbekenden meer. Ze worden door zowel fans als recensenten op handen gedragen en bewezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.