Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard – “Kepler-22b”

© CPU – Cédric Depraetere

Daags nadat Australisch collectief King Gizzard & the Lizard Wizard met de voeten speelde van elke influencer onder de Californische zon op Coachella, brengen ze nu een single uit. Hoewel de voorbije albums van de Australische band King Gizzard wat meer luchtige affaires waren, belooft het twintigste (!) album Omnium Gatherum als een ware kolos tussen die nog steeds jonge discografie te staan. Op dat vlak beantwoordde de eerste single “The Dripping Tap”, een heavy psych en proggy wervelwind van maar liefst achttien minuten, alle overgebleven vragen. Omnium Gatherum, niet het enige nieuwe dat we zouden krijgen dit jaar wordt gezegd, is er op 22 april al. Maar nu nog even deze “Kepler-22b”.

Het eerste dat je hoort in deze “Kepler-22b”, en je kan er echt niet naast luisteren, zijn de ongelofelijk cleane en punchy drums van Michael Cavanagh, die met zelfverzekerde autoriteit het voortouw neemt doorheen het hele nummer. De muzikale ornamenten rondom de ruggengraat van “Kepler-22b” maken er eigenlijk iets redelijk jazzy van: warme pianonoten, speelse bas en zelfs een voorzichtige trompet halverwege. Elke jazzrapper die naam waardig zou er goed aan doen dit nummer te samplen. Voorlopig is het nog van King Gizzard. En of het van de hand van Stu Mackenzie en co. komt. Ongelofelijk vrij, maar nog steeds enorm gelaagd in structuur, niet al te serieus en toch intelligent. Van wie zou het anders zijn? De buit voor dit album lijkt, nog maar eens, binnen te zijn.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

157 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard - "Ice V"

In het lijstje met productiefste bands van de afgelopen tien jaar, staat King Gizzard & The Lizard Wizard met heel veel voorsprong…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - Omnium Gatherum (★★★½): Smeltkroes van Gizzgedaantes

Elf jaar geleden intussen maakte de wereld kennis met King Gizzard & The Lizard Wizard, toen nog een vriendengroep uit Melbourne wiens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.