Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx – “LET’S DO IT AGAIN”

© CPU – Chris Stessens

Het is alweer twee jaar geleden dat we met “idontknow” solowerk kregen van de drijvende kracht achter The xx. Stilgezeten heeft Jamie xx in de tussentijd alvast niet gedaan, want zo zat hij aan de knoppen bij de soloprojecten van mede-xx’ers Romy en Oliver Sim, waarvan het meest recente “Fruit” nog geen week oud is. Dat de drie leden nu zo bezig zijn met hun solomateriaal, geeft weinig hoop op een opvolger van I See You binnen afzienbare tijd. Dat slechte nieuws kan evenwel meteen doorgespoeld worden met “LET’S DO IT AGAIN”.

Fans die Jamie xx vorig jaar live aan het werk zagen, herkennen het nieuwe nummer misschien al van in zijn sets, maar vandaag kan ook de rest van de wereld meegenieten van Jamie’s dansbare beats. Naar goede gewoonte goochelt de Brit weer met samples, veel meer dan ‘Let’s do it again/ I want to get high on your love’ heeft hij niet nodig om ons op de dansvloer te krijgen. Gooi hier dan nog eens een energieke housebeat met vrolijke synths bij en je krijgt een hele festivalweide aan het dansen. Dat was ook de opzet van Jamie, die vorig jaar aan het nummer begon te werken toen hij het gevoel kreeg dat we eindelijk weer de dingen mochten gaan doen waarvan we zoveel houden.

Wie zijn dansbenen wil losgooien op Jamie xx krijgt deze zomer twee kansen om hem aan het werk te zien. Zo staat hij op het gloednieuwe CORE Festival en komt hij een dikke maand later ook op Rock Werchter de weide onveilig maken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy & Fred again.. - "Strong"

Een van de hoogtepunten van de festivalzomer was ongetwijfeld de set van Fred again.., en meer bepaald het stukje waarin hij het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx - "KILL DEM"

Fans van Jamie xx moeten een beetje dubbele gevoelens hebben tegenwoordig. De Brit mocht afgelopen zomer dan wel twee keer op Belgische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.