Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Sim – “Fruit”

© Casper Sejersen

Enkele weken geleden werden we getrakteerd op een nieuw project vanuit het kamp van The xx. Bassist Oliver Sim dook samen met Jamie xx de studio in, om aan een soloproject te beginnen. Die samenwerking bleek zo inspirerend, dat er meteen een volledig album werd gefabriceerd. Precieze details worden ons nog steeds onthouden, maar uit debuutsingle “Romance With A Memory” kunnen we alvast afleiden dat de Britten het dit keer wat experimenteler zullen aanpakken. We hoorden wat knipoogjes naar Chet Faker, al ging het er bij Oliver een tikkeltje donkerder aan toe. Vandaag wordt daar met “Fruit” een vervolg aan gebreid, en daarin brengt de man een boodschap aan zijn jongere zelf.

Op zijn nieuwste creatie kiest Oliver klaarblijkelijk wat meer voor het licht, al zitten er ook wat mysterieuze randjes aan het nummer. Het gaat er een beetje sloom aan toe op “Fruit”, maar interessant is het zeker. Tekstueel vraagt hij zich af of zijn vader trots is op alles wat hij heeft bereikt in zijn leven, waarin er ook verwezen wordt naar het feit dat hij gay is. Op muzikaal vlak kabbelt de single voorzichtig voort, terwijl glinsterende roze lichten doorheen je gehoorkanalen flitsen. Een minder groots nummer dan die vorige single dus, maar ook deze “Fruit” mag er zeker zijn. We zijn benieuwd waar dit project uiteindelijk naartoe zal gaan.

Op 6 mei brengt Oliver Sim een drie nummers tellende ep uit, onder de noemer Fruit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx - "It's So Good"

Net nu The xx opnieuw in de studio zit om aan een opvolger van het lauwe I See You uit 2017 te werken,…
InstagramLiveRecensies

Romy @ Botanique (Orangerie): Club Mid Air

We schrijven 11 oktober 2009. De dan rijzende ster The xx stelt zijn zelfgetitelde debuutplaat voor in de Rotonde van de Botanique….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.