Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Romy (The xx) – “Lifetime”

Romy Madley Croft is niet de zus van Lara Croft maar wel de frontvrouw van The xx, en dat is minstens even cool. Samen met Oliver Sim en Jamie xx bracht ze in 2009 een eerste album uit, waarop allicht de bekendste albumintro aller tijden staat. Sindsdien kwam het drietal met nog twee langspelers en daarop zijn nog een aantal puike hits terug te vinden, zoals “Crystalised” en “On Hold“. Het meest recente project van de groep dateert alweer van 2017, dus kijken we net zoals vele anderen uit naar de terugkeer van het drietal.

Ondanks dat er meestal zowel door Romy als Oliver wordt gezongen, schitterde de gitariste ook al enkele malen in haar eentje. Zo zijn “Angels” en “Performance” twee nummers waar ze de vocals op haar eentje voorziet en na al die jaren zijn die twee ons nog steeds bijgebleven. Bandgenoot Jamie xx bracht ook al een aantal soloalbums uit, waarop vergezelde Romy zijn beats met haar zachte stem vergezelde op onder meer “Loud Places“. Nu is het echter (eindelijk) tijd voor solomateriaal van Romy zelf!

Haar debuut doet ons toch wel even opkijken, want het klinkt helemaal anders dan we verwacht hadden. Wie The xx verwijt een saaie boel te zijn, zal “Lifetime” van Romy waarschijnlijk wel kunnen smaken. Al vanaf de eerste seconde vuurt de Britse pompende beats op ons af, maar toch weet ze er een alternatieve wending aan te geven. Dat heeft natuurlijk alles te maken met Jamie xx, die ook meewerkte aan het nummer. We krijgen een hele andere kant van de frontvrouw te horen en die kan ons zeker bekoren. Wat een energie, wat een leuke sfeer! ‘Once in a lifetime!’, zingt Romy op haar gekende, intrigerende manier, terwijl wij onder de indruk zijn van de mix van dromerige en opzwepende beats. “Lifetime” zit bijzonder goed in elkaar en laat ons een dikke drie minuten genieten. Romy viert op haar debuutsingle het leven en probeert met al die energie een antwoord te bieden op de eenzaamheid die ze voelde tijdens de lockdown. Hopelijk is de tekst geen voorbode voor volgend materiaal, want daar kijken we nu al naar uit!

Romy komt binnenkort – net als Oliver en Jamie – met een soloplaat op de proppen en daarnaast is The xx ook nog eens bezig aan nieuw materiaal. Veel om naar uit te kijken, dus!

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

986 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy & Fred again.. - "Strong"

Een van de hoogtepunten van de festivalzomer was ongetwijfeld de set van Fred again.., en meer bepaald het stukje waarin hij het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oliver Sim - Hideous Bastard (★★★½): Schaamte, schrik en schitterend

The xx is ondertussen een dikke tien jaar een vaste waarde in het indielandschap. Anno 2022 is het al vijf jaar geleden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beach Rats - Rat Beat (★★★): Een enkel ticketje naar de jaren tachtig

Asbury Park, New Jersey, is lange tijd een aanloophaven geweest voor menig ontevreden muzikant, van Springsteen in The Stone Pony tot talloze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.