Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Oliver Sim – “Romance With A Memory”

© Casper Sejersen

We hebben goed nieuws en slecht nieuws voor de fans van The xx. Het slechte nieuws is dat er nog steeds geen opvolger van I See You in zicht lijkt. Het goeie nieuws is dat dat niet meteen hoeft te betekenen dat Romy, Oliver en Jamie geen muziek kunnen maken. Zo staat Jamie xx komende zomer, hopelijk met die langverwachte tweede plaat onder de arm, op onder andere Rock Werchter en het nieuwe CORE Festival, werd Romy’s debuutsingle “Lifetime” een tijdje geleden aangevuld met de sterke samenwerking met Fred again.. en HAAi, en bijgevolg is het nu eindelijk de beurt aan Oliver Sim om zijn ding te doen. Met “Romance With A Memory” brengt hij vandaag zijn eerste solonummer uit, en ook dat klinkt anders dan verwacht.

Voor zijn debuutsingle liet Oliver zich inspireren door zijn favoriete horrorfilms, monsters, moordenaars en queers. Iets dat duidelijk hoorbaar is in het eindresultaat. Zo heb je altijd het gevoel dat het gevaar om de hoek loert, of dat iets angstaanjagends je permanent besluipt. Dat komt door de donkere baslijn en de donkerder bewerkte stem van de Brit. Het geheel doet op die manier een beetje denken aan een onwennige koortsdroom, maar bloeit in de strofes dan open dankzij de ietwat jazzy pianotoetsen. Het zorgt voor een tamelijk speciale wisselwerking tussen licht en donker. “Romance With A Memory” doet op die manier een beetje denken aan Chet Faker, waardoor dit donkere nummer per luisterbeurt wat meer blijft hangen.

”Romance With A Memory” is overigens de eerste single van een nog aan te kondigen debuutplaat, die Oliver samen met Jamie xx maakte.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Sim - "GMT"

De geruchten rond een nieuwe plaat van The xx waren een tijd geleden bijzonder sterk, maar het ziet er vooralsnog naar uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Sim - "Hideous" (feat. Jimmy Somerville)

Fans van The xx hebben momenteel al een hele tijd honger. Het is inmiddels al sinds 2017 geleden dat het trio nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx - "LET'S DO IT AGAIN"

Het is alweer twee jaar geleden dat we met “idontknow” solowerk kregen van de drijvende kracht achter The xx. Stilgezeten heeft Jamie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.